Membrii Adunarii Generale a LPF au stabilit, in cursul zilei de marti, ca banii din drepturile TV sa fie impartiti cluburilor in mod egal in proportie de 30% si dupa grila actuala restul de 70%.

Liga 1Foto: Agerpres

"Am stabilit ca 30 la suta din suma respectiva sa se imparta in cote egale, iar 70 la suta sa se imparta dupa grila care a fost folosita in sezonul care se incheie acum", a declarat Constantin Anghelache, presedintele FC Dinamo, citat de Mediafax.

In data de 4 martie, Liga Profesionista de Fotbal (prin vocea presedintelui Gino Iorgulescu) a anuntat ca a vandut drepturile tv din Liga 1 catre Intel Sky Broadcast, o firma din Malta. LPF va primi 27,5 milioane de euro net pe sezon.

In prezent, televiziunile care detin acum drepturile pentru Liga 1 platesc pe sezon 33,6 milioane de euro (TVA inclus).

Liga 1 poate fi urmarita in acest moment pe posturile Digisport (apartine RCS-RDS), Dolcesport (apartine Romtelecom) si Antena 1.

Meciurile din Liga 1 vor fi transmise in perioada 2014-2019 de televiziunile Transilvania Live si Look TV, conform unui comunicat de presa. In acest moment, cele doua televiziuni pot fi urmarite pe toti operatorii de cablu, facand parte din categoria "must carry". Posturile au initiat insa demersurile pentru a renuntat la "must carry", incepand cu data de 1 iulie 2014.

Posturile au initiat demersurile pentru renuntarea la regimul must carry incepand cu data de 1 iulie 2014 si vor solicita tarife pentru retransmisie din partea distribuitorilor, prin aplicarea prevederilor CNA.