UEFA a anuntat, in urma cu putin timp, ca a sanctionat clubul PSG din cauza incalcarii "play-fair-ului financiar" (printre altele, cu o amenda de 60 de milioane de euro). Decizia forului european nu i-a speriat insa pe oficialii echipei din Paris. "Vom transfera ce jucatori vom dori", a precizat Nasser al-Khelaifi, presedintele gruparii de pe "Parc des Princes".

HotNews.roFoto: Hotnews

"Vom transfera ce jucatori vrem. Avem deja o echipa foarte buna, nu avem nevoie de prea multe intariri, dar vom analiza si vom vedea unde mai putem aduce imbunatatiri. Nimeni nu ne va opri, vom transfera pe cine vrem! Cum? Asta e treaba noastra.

Sa fie clar: jucatorii pe care ii vreau o sa-i am. Respectam si acceptam decizia, dar nimic si nimeni nu ne va opri. Mereu vom visa la mai mult. Cand am cumparat clubul am facut un plan pe 5 ani. Nimic nu se va schimba, am investit deja foarte mult in acesti 3 ani si vom continua la fel", a precizat Nasser al-Khelaifi pentru L'Equipe, citat de gsp.

Sanctiunile UEFA impotriva celor de la PSG:

1. Limitarea bugetului destinat salariilor jucatorilor. In acest moment, PSG plateste anual 240 de milioane de euro fotbalistilor sai. Pentru a reduce aceste costuri, campioana Frantei va fi nevoita sa taie din salariul vedetelor sale, sau sa vanda o parte din jucatori.

2. In urmatoarea perioada de transferuri, PSG va avea nevoie sa cumpere un singur jucator, in valoare maxima de 60 de milioane de euro.

3. In viitoarea editie a Champions League, PSG va avea dreptul sa inscrie pe foaia de joc doar 21 de jucatori, desi celelalte echipe pot trece un numar de 25 de fotbalisti. In plus, parizienii trebuie sa aiba in lot minimum 8 tineri jucatori crescuti la club.

4. Clubul va fi amendat cu 60 de milioane de euro, suma care va putea fi platita in trei ani (cate 20 de milioane de euro pe stagiune).