Viorel Duru, directorul Sistemului National de licentiere din cadrul FRF, a precizat, luni - intr-o conferinta de presa, ca Rapidul nu a primit licenta pentru viitorul sezon al Ligii 1 la fotbal, nici in urma contestatiei facute. In aceeasi situatie se gaseste si Gloria Bistrita. In schimb, CS U Craiova a primit dreptul de a evolua anul viitor in Liga 1.

Viorel DuruFoto: Captura YouTube

"Au fost opt rapoarte, dintre cele 12 cluburi care participa în play-off-ul ligii a doua. Cele patru cluburi care nu au solicitat licenta sunt Slobozia, Bacau, Olt si inca unul, nu mai stiu care e al patrulea. Din cele opt solicitante de licenta, sase au primit propunerea de a se acorda licenta, iar doua au primit propunerea de a se refuza licenta: este vorba de Rapid si Gloria Bistrita, pentru ne indeplinirea criteriului financiar.

"Comisia de Fond a luat urmatoarele decizii: pentru cinci din cele sase s-a acordat licenta, refuzand licenta a trei cluburi: Rapid si Bistrita, plus CS Craiova SA. I s-a refuzat Craiovei licenta pentru neindeplinirea criterului financiar si nu cum aparea in presa, pentru ca nu are calitatea de membru afiliat de cel putin trei ani consecutiv.

Este vorba de art. 45 din regulamentul de licentiere. Toate cele trei cluburi carora li s-a refuzat licenta au facut apel la Comisia de Apel, care a admis apelul Clubului Sportiv U Craiova SA, desfiintand decizia Comisiei de Fond. Comisia a respins apelurile Rapidului si Gloriei, mentinand deciziile Comisiei de Fond. Hotararile sunt definitive si executorii pe plan national. Se poate face recurs la TAS in termen de 20 de zile de la comunicarea Comisiei de Apel", a declarat Viorel Duru, intr-o conferinta de presa.