Cererile lui Mihai Stoica si George Copos, condamnati in Dosarul Transferurilor, de schimbare a regimului de executare a pedepselor, au fost respinse, miercuri, de Judecatoria Sectorului 5 (JS5), astfel incat cei doi raman incarcerati in regim inchis, informeaza Mediafax.

Mihai StoicaFoto: HotNews / Dan Popescu

Contestatiile celor doi, impotriva deciziei luate de judecatorul de supraveghere a privarii de libertate de la Peninitenciarul Rahova, au fost respinse ca nefondate.

Contestatiile au fost luate in discutie, miercuri, la Judecatoria Sectorului 5 (JS5), cei doi nefiind adusi la instanta, insa au fost reprezentati de avocati.

In cazul lui Copos, avocatul sau, Viorel Ros, a spus instantei ca trebuie sa se tina cont de varsta acestuia, de problemele de sanatate, dar si de faptul ca omul de afaceri a oferit de-a lungul timpului mai multe locuri de munca.

"Va rog sa tineti seama de varsta si de faptul ca are probleme de sanatate. S-a integrat in sistemul penitenciar si acest lucru se afirma si in raportul de la Penitenciarul Rahova. (...) Pedeapsa trebuie sa fie pedeapsa, nu supliciu", a spus avocatul Viorel Ros.

In ceea ce il priveste pe Mihai Stoica, avocata acestuia a invocat faptul ca decizia ca fostul manager al echipei Steaua Bucuresti sa execute pedeapsa in regim inchis este nelegala, pentru ca nu au fost aratate toate criteriile care au dus la stabilirea regimului.

"In loc sa-l ajute sa-i modifice caracterul in mod pozitiv, faptul ca sta degeaba nu-l va ajuta, ci munca. (...) Inca din prima zi a cerut sa munceasca si tineti cont de faptul ca are o conduita ireprosabila. Lasarea lui la munca nu ar crea probleme, asta l-ar ajuta sa se reintegreze", a precizat aparatoarea lui Mihai Stoica.

Mihai Stoica si George Copos isi executa pedepsele in regim inchis, la Penitenciarul Rahova, in conditiile in care fiecare dintre ei a fost condamnat la mai mult trei ani de inchisoare.

Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat, in 4 martie, pe George Copos la trei ani si opt luni de inchisoare, pe Mihai Stoica la trei ani si sase luni, iar pe Gheorghe Popescu la trei ani, o luna si zece zile. Tot in dosarul transferurilor au fost condamnati la inchisoare Gheorghe Netoiu, fratii Ioan si Victor Becali, Cristian Borcea si Jean Padureanu.

In cazul lui Cristian Borcea, Victor Becali si Gheorghe Netoiu, instantele au decis, recent, schimbarea regimului de detentie din inchis in semideschis.

Gheorghe Popescu a formulat si el, in aprilie, o cerere de schimbare a regimului de detentie din inchis intr-unul mai bland, insa pana la judecarea cauzei a decis sa o retraga.