Cristian Borcea si Victor Becali vor executa pedeapsa in regim semideschis, a decis, luni, Judecatoria Medgidia. In aceste conditii, cei ar putea fi mutati de la Penitenciarul Slobozia la Penitenciarul Poarta Alba, din judetul Constanta, informeaza Mediafax.

Victor Becali (foto arhiva)Foto: AGERPRES

Magistratii Judecatoriei Medgidia au admis, luni, contestatiile depuse de Cristian Borcea si Victor Becali pentru stabilirea regimului de detentie si au stabilit ca atat Cristian Borcea, cat si Victor Becali isi vor ispasi pedepsele in regim semideschis.

In ambele cazuri, decizia instantei este definitiva.

Astfel, in urma acestei decizii Cristian Borcea si Victor Becali ar putea fi transferati la Penitenciarul Poarta Alba, acolo unde isi ispaseste pedeapsa si Gigi Becali, var al lui Victor Becali si nas al lui Cristian Borcea, amandoi avand buletine de Constanta.

Potrivit purtatorului de cuvant al Penitenciarului Poarta Alba, Gabriel Botezan, decizia va fi luata de Administratia Nationala a Penitenciarelor.

"Instanta decide regimul de detentie, iar pe cale de consecinta Administratia Nationala a Penitenciarelor ii repartizeaza in unitatea penitenciara cu regim corespunzator”, a precizat Gabriel Botezan.

Care e diferenta intre regim inchis si semideschis

Spre deosebire de cei care executa pedepsele in regim inchis, detinutii care isi ispasesc pedeapsa in regim semideschis se pot deplasa neinsotiti in interiorul penitenciarului si desfasoara munca, activitatile educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologica si asistenta sociala sub supraveghere, in grupuri mai mari, in spatii din interiorul penitenciarului care raman deschise in timpul zilei, conform site-ului Administratiei Nationale a Penitenciarelor.

De asemenea, acestia pot sa presteze munca ori sa desfasoare activitati educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologica si asistenta sociala, moral-religioase, instruire scolara si formare profesionala, in afara penitenciarului, sub supraveghere inclusiv electronica, ceea ce inseamna ca pot parasi inchisoarea fara paza.

De altfel, Cristian Borcea a fost transferat de mai multe ori de la Penitenciarul Slobozia la Spitalul-Penitenciar Poarta Alba, din cauza unor probleme medicale, ultima data ajungand acolo in urma cu aproximativ doua saptamani.

El a ramas la Spitalul-Penitenciar Poarta Alba pana in data de 6 mai, dupa care a fost dus inapoi la Slobozia.

Cristian Borcea a fost condamnat la sase ani si patru luni de inchisoare, iar Victor Becali are o pedeapsa cu inchisoare de patru ani si opt luni in Dosarul Transferurilor de jucatori. Cei doi isi executa pedepsele la Penitenciarul Slobozia.