Karl Hopfner a devenit oficial presedinte al clubului german de fotbal Bayern Munchen, inlocuind-l pe Uli Hoeness, care a evocat o revenire dupa ce isi va ispasi pedeapsa de trei ani si jumatate de inchisoare, anunta AFP.

Karl HopfnerFoto: Captura Youtube.com

Hopfner, in varsta de 61 de ani, a primit fara nicio surpriza aprobarea celor 1593 de membri prezenti vineri la adunarea generala a gruparii, la mai putin de doua luni dupa ce Consiliul de administratie al clubului l-a desemnat ca succesor al lui Uli Hoeness, care a demisionat dupa ce a fost condamnat la inchisoare in urma unei afaceri de frauda fiscala.

"Draga Uli, ai o familie super, dar si o familie in cadrul acestui club. Iti dorim toata forta de care ai nevoie in vremurile grele care vor veni. Vei putea hotari in liniste ce doresti sa faci dupa aceea", a declarat Hopfner inaintea votului.

Hoeness, 62 de ani, a dat de inteles ca va reveni la Bayern Munchen dupa ce-si va ispasi pedeapsa. El asteapta in continuare sa fie plasat in detentie.

"Am facut o mare greseala si imi voi asuma totul. Iar cand voi reveni, nu ma voi retrage", a afirmat Hoeness, care a fost ovationat de membrii prezenti. Fostul presedinte a adaugat ca poate sa plece "cu constiinta linistita, fara griji pentru club".

Bayern a ales continuitatea cu Hopfner, care lucreaza din 1983 in cadrul clubului, unde a ocupat functia de vicepresedinte si membru al comitetului executiv al Consiliului de supraveghere.