Diego Simeone a uimit fotbalul european pe banca celor de la Atletico Madrid, echipa de pe "Vicente Calderon" fiind aproape de titlul din Primera Division si calificata in finala Champions League. Un rol important in ascensiunea argentinianului l-a avut Mircea Lucescu: "Eu l-am descoperit, pe vremea cand stia sa dea in minge doar cu latul", a precizat tehnicianul roman.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Il cunosc foarte bine pe Diego Simeone. A debutat cu mine in fotbalul european, la Pisa, in 1990-1991. El nu era talentat, tragea la poarta numai cu latul. In schimb, avea un stil de lupta extraordinar. Eu sunt in relatii foarte bune cu el, mi-am dat seama ca va deveni un mare antrenor.

E foarte ambitios, cu un bagaj de cunostinte foarte vast. La Atletico a construit o echipa foarte bine organizata, bazata pe principiile fotbalului italian, in principal pe disciplina totala. Jucatorii lui au ardoare de victorie, dar el a avut si putin noroc cu Chelsea, sa ne uitam la greselile lui Hazard, care nu a revenit in aparare la faze critice.

Toate echipele seamana cu antrenorul lor. Daca antrenorul are personalitate, atunci si echipa e la fel", a declarat Mircea Lucescu la Digisport.

Atletico Madrid va disputa finala Champions League impotriva rivalei Real Madrid, la Lisabona, pe 24 mai.