Arena Nationala se afla, cel putin la un capitol, printre primele stadioane din lume. Astfel, constructia bucuresteana este pe locul 12 in ierarhia celor mai scumpe stadioane construite in ultimii zece ani in lume.

Arena NationalaFoto: Hotnews

Stadionul care a gazuit finala Europa League din 2012 are o capacitate de 55.000 de locuri si un cost de productie de peste 230 de milioane de euro.

Conform studiului "A Blueprint for Successful Stadium Development" al celor de la KPMG (citat de Prosport), "Arena Nationala" se afla pe locul 12 in clasamentul celor mai scumpe stadioane din lume realizate in ultimii zece ani.

Stadionul bucurestean are un cost per scaun de 4.209 euro, cu multe peste arene precum "Juventus Stadium" (3.049 euro/ scaun) sau Turk Telekom Arena" al celor de la Galatasaray (3.039 euro/ scaun).

Lider este noul "Wembley", arena de 90.000 de locuri. Acesta are un cost de peste 10.000 de euro/ scaun.

Pe doi se gaseste "Emirates", stadionul celor de la Arsenal Londra, cu peste 7000 de euro/ scaun. Pe locul este arena celor de la Lille, din Franta.

De asemenea, "Arena Nationala" are doar 6.5% din locuri considerate premium, in timp ce Stadionul National din Varsovia are 14.8 % din capacitate, iar Turk Telekom are 10.7%.