Tehnicianul echipei Bayern Munchen, Josep Guardiola, s-a declarat, sambata, extrem de afectat de decesul fostului sau colaborator de la FC Barcelona, Tito Vilanova, cu care era prieten din adolescenta, precizand ca tristetea pe care o simte va ramane in el toata viata, informeaza bbc.co.uk, conform Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Tristetea pe care o simt va ramane in mine toata viata. Am trait multe impreuna, am pierdut impreuna, am invins impreuna... Este o situatie foarte grea", a spus Josep Guardiola, citat de bbc.co.uk, conform Mediafax.

Tito Vilanova, care a fost nevoit sa renunte la conducerea tehnica a FC Barcelona in iulie 2013, din cauza unui cancer la glanda parotida, a incetat din viata vineri, la Barcelona, la o zi dupa ce a fost supus unei interventii chirurgicale.

Vilanova era internat de vinerea trecutain spitalul Quiron din Barcelona, iar joi seara a fost operat, interventie dupa care starea sa s-a deteriorat rapid.

Tito Vilanova a mai fost operat, la 20 decembrie 2012, la spitalul Vall d'Hebron din Barcelona, dupa ce i-a fost detectat un ganglion la doi centimetri de locul in care i-a fost extirpata o tumoare, in 2011. Vilanova a suferit si in noiembrie 2011 o operatie in cadrul careia i-a fost indepartata o tumora de la glanda parotida. In ianuarie 2013, Vilanova a plecat la New York, unde a stat doua luni pentru a urma un tratament.

In august 2012, Vilanova a fost la Bucuresti cu FC Barcelona, echipa catalana disputand un meci amical cu Dinamo, pe Arena Nationala, pe care l-a castigat cu scorul de 2-0.

Tito Vilanova era casatorit si avea doi copii, Carlota si Adria.