Federatia Turca de Fotbal (TFF) a anuntat ca si-a retras candidatura pentru gazduirea unor meciuri din cadrul Campionatului European din 2020, pentru a se concentra asupra candidaturii pentru Euro-2024, informeaza AFP.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

"Credem ca putem organiza un turneu intreg, nu doar semifinalele si finala (n.r. - pachetul pentru care ar fi candidat Turcia pentru Euro-2020). De aceea, nu ne vom depune candidatura pentru 2020 si vom lansa o campanie de candidatura pentru Euro-2024" , a explicat TFF intr-un comunicat, conform Mediafax.

Tot vineri, federatia franceza a anuntat ca a retras candidatura orasului Lyon si forul fotbalistic elvetian a retras candidatura orasului Basel.

Natiunile interesate de gazduirea de meciuri la Euro-2020 pot depune candidaturile oficiale pana vineri la miezul noptii. Instanta europeana va comunica sambata numarul de dosare depuse, urmand apoi inspectiile UEFA din mai pana in august.

Comitetul Executiv UEFA va desemna orasele alese la 25 septembrie 2014.

Dosarul de candidatura a orasului Bucuresti la organizarea unor meciuri din cadrul turneului final al Campionatului European de fotbal din anul 2020 a fost transmis, joi, la UEFA.