Oficialii celor de la Manchester United au anuntat, in cursul zilei de marti, ca l-au demis pe antrenorul David Moyes, din cauza rezultatelor foarte slabe ale formatiei de pe "Old Trafford".

HotNews.roFoto: Hotnews

"Clubul ii multumeste lui David Moyes pentru munca prestata la echipa, pentru onestitate si integritate", se precizeaza pe site-ul oficial al celor de la United.

In varsta de 50 de ani, Moyes a fost numit la carma echipei la recomandarea lui Sir Alex Ferguson, cel care a plecat de pe "Old Trafford" in vara anului trecut (dupa 26 de ani cu multe trofee castigate).

Dupa 11 sezoane petrecute la Everton, Moyes a venit in vara lui 2013 la United. El semnase un contract valabil pentru sase ani cu Manchester, dar a fost indepartat dupa un sezon catastrofal al echipei.

Infrangerea cu Everton, scor 2-0, din weekend, a fost picatura care a umplut paharul pentru Moyes. In urma acestui rezultat, Manchester United nu mai are nicio sansa sa prinda locul patru, ultimul care asigura prezenta in Champions League (este pentru prima data incepand din sezonul 1995-1996 cand United nu obtine calificare in Liga Campionilor).

Pana la finalul stagiunii, echipa va fi pregatita de Ryan Giggs, unul din secunzii lui Moyes.

In acest moment, Manchester United (campioana en-titre din Premier League) se afla pe locul 7 in clasament, cu 57 de puncte. Liderul Liverpool are, spre exemplu, 80 de puncte.

Conform presei din Marea Britanie, Louis Van Gaal are sanse mari sa fie numit manager din vara acestui an (antrenorul a anuntat ca va pleca de la nationala Olandei dupa Campionatul Mondial din Brazilia).