Liderul galeriei dinamoviste Mihnea Ionescu, ridicat joi seara, inaintea meciului Dinamo-Steaua, dupa ce asupra sa au fost gasite droguri, va fi audiat vineri de procurorii de la crima organizata, in legatura cu provenienta stupefiantelor, informeaza Mediafax.

Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) - Structura teritoriala Bucuresti a deschis un dosar de cercetare, dupa ce jandarmii au gasit asupra lui Mihnea Ionescu, la un control corporal, aproximativ doua grame de substante halucinogene, au precizat sursele citate.

Mihnea Ionescu ar urma sa se prezinte, in cursul zilei de vineri, in fata anchetatorilor, pentru a i se aduce la cunostinta acuzatiile si pentru a fi audiat în legatura cu proveninta stupefiantelor.

Sursele citate nu au putut preciza daca pe numele acestuia a fost începuta urmarirea penala sau daca a fost pusa în miscare actiunea penala.

Potrivit unor surse din Politie, Mihnea Ionescu avea drogurile in spatele curelei, ambalate într-o bucata de hârtie. Sursele citate au precizat, pentru Mediafax, ca acestea au fost trimise la laborator pentru expertiza, iar la prima vedere este vorba despre maxim doua grame de "substanta vegetala", care dupa miros pare a fi canabis.

Potrivit legii, pentru detinere de droguri de risc pentru consum propriu, Mihnea Ionescu risca între trei luni si doi ani de închisoare sau amenda.

Mihnea Ionescu, supranumit "Profesorul", a fost surprins, înaintea meciului din mansa secunda a semifinalelor Cupei României - Timisoreana, la intrarea pe Arena Nationala din strada Pierre de Coubertin, când vindea fulare cu mesaje obscene la adresa formatiei Steaua.

"La controlul corporal, jandarmii au gasit asupra sa aproximativ doua grame de substante halucinogene. Liderul galeriei dinamoviste a fost predat la Biroul de Combatere a Crimei Organizate pentru continuarea cercetarilor", a declarat joi, pentru Mediafax, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Bucuresti, Georgian Enache.

Formatia Steaua a terminat la egalitate, joi seara, pe Arena Nationala, scor 1-1 (1-0), meciul cu echipa Dinamo, in mansa secunda a semifinalelor Cupei Romaniei - Timisoreana, si s-a calificat in finala competitiei cu scorul general de 6-3.