La Nyon s-au tras la sorti meciurile din semifinalele Europa League, Sevilla urmand sa intalneasca Valencia, in timp ce Benfica va infrunta Juventus. Meciurile se vor desfasura pe 24 aprilie si 1 mai, finala este programata la Torino, pe 14 mai.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia
  • Benfica a intalnit de patru ori Juventus in cupele europene, portughezii castigand trei meciuri, iar italienii, unul.
  • Sevilla si Valencia nu s-au intalnit in cupele europene, dar in Spania au jucat de 177 de ori, Valencia castigand 46% din meciuri, iar Sevilla, 37%.

Semifinalistele, in cateva cuvinte

Benfica Lisabona a pierdut anul trecut finala competitiei in fata celor de la Chelsea, iar in acest an este la doua meciuri distanta de o noua finala. Portughezii au inceput sezonul in Champions League si au terminat grupa pe locul trei, avand dreptul de a continua in Europa League unde a castigat cinci din cele sase meciuri. Benfica ajunge pentru a 14-a oara in semifinalele cupelor europene.

Juventus ajunge pentru a 19-a oara in semifinalele cupelor europene, insa e prima prezenta dupa 11 ani de performante mai slabe pe plan continental. Si Juventus a pornit in Champions League, dar a pierdut calificarea in ultimul meci, contra Galatasaray, fiind redistribuita in Europa League. Campioana Italiei a castigat cinci dintre cele sase meciuri jucate in cele trei tururi care au adus-o in aceasta faza a competitiei.

FC Sevilla a ajuns in semifinale dupa 12 meciuri jucate in competitie (linie de clasament 8 2 2 23-10). Cele mai bune performante au fost la mijlocul deceniului trecut cand echipa din sudul Spaniei a castigat doua editii Europa League, insa de sapte ani satisfactiile continentale au lipsit.

Valencia a reusit o calificare istorica in semifinale intorcand un 0-3 in meciul retur cu Basel. Spaniolii au castigat cu 5-0 dupa prelungiri si ajung pentru a sasea oara in semifinalele unei competitii europene. Valencia a mai fost in semifinalele competitiei acum doi ani, iar in editia de acum a castigat opt din 12 meciuri, pierzand doua.

Golgeterii Europa League in editia curenta

J Soriano (Salzburg) 8

P Alcacer (Valencia) 7

R Bezjak (Ludogoret) 6

J Defoe (Tottenham) 5

K Gameiro (Sevilla) 5

O Adın (Trabzon) 5