FIFA a anuntat, miercuri - pe site-ul oficial, ca a aplicat o interdictie formatiei FC Barcelona, campioana Spaniei avand interzis la transferul de jucatori in urmatorul an de zile. In plus, catalanii au primit si o amenda de 369.000 de euro.

Camp NouFoto: fifa.com

Motivul

FIFA a aplicat aceasta sanctiune din cauza transferurilor facute de campioana Spaniei in ceea ce priveste zece minori, in perioada 2009-2013.

"Comisia de Disciplina a considerat infractiunea ca fiind una grava si a decis sa sanctioneze clubul cu interdictia de transfer, la nivel national si international, pentru doua perioade consecutive de transferuri (vara 2014 si iarna 2015), precum si cu o amenda de 450.000 franci elvetieni (n.r. echivalentul a 369.000 de euro)", se precizeaza pe site-ul oficial al FIFA.

Mai exista o cale de atac

Decizia FIFA nu este una definitiva, FC Barcelona avand o cale de atac. Catalanii trebuie sa repare situatia in urmatoarele 90 de zile, pentru a putea scapa de interdictie.

Neregulile au fost gasite in procesul de legitimare a zece jucatori care nu implinisera varsta de 18 ani. A fost sanctionata si Federatia Spaniola de Fotbal, aceasta fiind vazuta vinovata pentru ca nu a reusit sa previna situatia.

FC Barcelona se face vinovata pentru incalcarea articolului 19 din Regulamentele privind Statutul si Transferul Jucatorilor. Potrivit acestuia, transferurile internationale de jucatori sunt permise numai daca acestia au peste 18 ani. Totusi, acelasi articol stipuleaza ca transferurile internationale de jucatori minori sunt permise sub trei circumstante atenuante, iar acestea pot fi acordate doar de Subcomisia pentru Stututul Jucatorilor, conform Mediafax.

Vestea a venit cum nu se poate mai rau pentru FC Barcelona, echipa care va ramane fara doi dintre portarii sai: Victor Valdes si Jose Manuel Pinto. In aceste conditii, catalanii vor fi nevoiti sa apeleze la serviciile lui Oier Olazabal, al treilea portar al formatiei de pe Camp Nou.