Adrian Ratiu, juristul Asociatiei Judetene de Fotbal Giurgiu, a declarat, marti, ca Tribunalul Municipiului Bucuresti nu a validat noua conducere a FRF, stabilind pentru 6 mai judecarea contestatiei deciziei Adunarii Generale a federatiei, informeaza Mediafax.

Razvan BurleanuFoto: AGERPRES

"Clientul nostru, AJF Giurgiu, contesta validitatea Adunarii Generale, printr-o cerere prin care a spus; «Domnule, imi pare rau, nu ii validati pe astia, pentru ca noi am contestat hotararea Adunarii Generale». Instanta a acordat, astazi, un nou termen pentru 6 mai, cand se va judeca procesul dintre AJF Giurgiu in contradictoriu cu federatia si se va stabili daca tribunalul trebuie sa-i inscrie pe cei noi sau nu. Pe scurt, nu s-a validat deocamdata noua conducere, chestiunea va fi analizata peste o luna. Pana atunci, teoretic, este un proviziorat, pentru ca este clar ca aceasta noua conducere nu a fost validata. Din cate stiu eu, potrivit statutului, federatia ar trebui sa fie reprezentata in mod provizoriu de cineva, sa nu fie nici vechea, nici noua conducere. Din cate stiu eu, dupa statut este prim-vicepresedintele FRF, domnul Gino Iorgulescu. Asa ar trebui sa fie, nu ma intrebati cum va fi", a declarat Adrian Ratiu, pentru Mediafax.

"Noua conducere a FRF a depus o cerere la tribunal pentru a fi validata. Aici avem un paradox pentru ca, teoretic, pana cand aceasta conducere nu va fi validata, nu are cum sa reprezinte federatia ca sa ceara sa fie validata, dar asta e o alta problema. Asta ar fi mers daca nu ar fi fost cineva care sa conteste aceste alegeri. Pe 6 mai, probabil ca se va hotara. Noi am cerut si sa fie suspendata noua conducere pana cand nu se va stabili daca hotararea Adunarii Generale este legala sau nelegala. Pana atunci, ei nu pot face nicio miscare, pentru ca nu e legal, dar asta urmeaza sa stabileasca instanta", a completat Ratiu.

Asociatia Judeteana de Fotbal Giurgiu (AJF Giurgiu), membru afiliat al FRF, a depus oficial saptamana trecuta o contestatie la tribunalul Bucuresti prin care solicita anularea alegerilor pentru presedintia Federatiei Romana de Fotbal castigate de Razvan Burleanu la 5 martie.

Care e motivul contestatiei

Presedintele AJF Giurgiu, Viorel Leseanu, a declarase la 28 martie (pentru Mediafax), ca motivul contestatiei il reprezinta participarea la alegeri a cluburilor scolare, structuri de drept public care conform Regulamentului de Organizare a Activitatii Fotbalistice (ROAF) in vigoare nu aveau drept de vot.