Alpinistii Tiberiu Pintilie (29 de ani), Adrian Fako (26 de ani) si Oana-Maria Harabagiu (23 de ani) vor pleca pe 3 aprilie pe Everest, unde vor incerca sa devina cei mai tineri romani care escaladeaza cel mai inalt varf din lume, informeaza Mediafax.

EverestFoto: L. Barza

"Mi se pare normal sa visam la Everest, pentru ca anul trecut s-au implinit zece ani de la prima expeditie suta la suta romaneasca si mi se pare normal sa mergem acolo si sa sarbatorim" - Tiberiu Pintilie.

"O sa fim cea mai tanara echipa din Romania care va incerca acest lucru. Vom avea serpasi si oxigen pentru un grad mai mare de siguranta astfel incat sa coboram sanatosi" - Adrian Fako.

"E frumos proiectul. E un proiect in care eu, ca si consilier al ministrului la acel moment Nicolae Banicioiu, am crezut foarte tare si chiar am sustinut. Am devenit si ambasadorul proiectului pentru ca mi s-a parut o idee geniala de a merge in scoala si de a pune intrebarea «Care este visul tau?». Sunt ferm convinsa ca toti avem un obiectiv in viata, important este ca cineva sa mearga in scoli si sa-si promoveze proiectul. In orice proiect in care m-am implicat, eu mi-am urmarit Everestul", a declarat Gabriela Szabo, ministrul Tineretului si Sportului, intr-o conferinta de presa.

* Expeditia va dura aproximativ doua luni, iar MTS va sustine acest proiect cu aproximativ 100.000 de lei.