FRF va incasa 3,2 milioane de euro pe an din drepturile de televizare a meciurilor nationalei
"Prin centralizarea drepturilor de televizare vin bani in plus fata de ceea era pana acum la preliminariile europene si mondiale. S-a centralizat, ca la Champions League. Toate asociatiile au fost consultate, s-au facut reuniuni.
Spre exemplu, Romania, de la 1,7 milioane de euro pe o campanie, de la televiziuni, cand se faceau mai multe oferte, am ajuns la 700.000 de euro pentru ca a venit doar o televiziune la ultimile preliminarii. Iar de la UEFA iti da 3.200.000 de euro pe an.
Si chiar daca ei nu vand foarte bine in România, prin «pool-ul» care se creaza la nivel european, pentru ca se vand foarte bine in Spania, Germania, Anglia, Franta, se ajunge la astfel de sume. Sigur ca in Germania, Franta, Spania se da patru milioane pe un meci, dar si noua ne dau trei milioane si ceva pe an, federatiei romane.
Se inregistreaza audienta, ratingul, care cantaresc foarte mult. E un contract favorabil pentru toate federatiile, pentru ca nu cedau englezii sau nemtii daca nu era favorabil. Dar pentru federatiile mici este chiar foarte favorabil din punct de vedere financiar", a declarat Mircea Sandu pentru Mediafax.
TVR detine drepturile de difuzare pentru meciurile disputate de echipa nationala, acasa si in deplasare, in preliminariile Campionatului European din 2016 si Cupei Mondiale din 2018.

Cutia neagră a banilor publici. Secretariatul de Stat pentru Culte a alocat anul trecut o sumă record de 750.000 de lei Mănăstirii „Sf. Cuv. Parascheva", ctitorită de PF Daniel. Ani la rând Curtea de Conturi a constatat nereguli la SCC
Frumoasa casă neoromânească de pe strada Stirbei Voda, pentru care administrația Firea a dat autorizație de demolare pe finalul mandatului, este deocamdată salvată: Prefectul a atacat autorizația în instanță
Discursul de adio al lui Donald Trump: Am făcut ceea ce am venit să facem. Am dus cele mai grele bătălii VIDEO
Oamenii invizibili: Bolnavii cronici nu se pot programa la vaccinare din cauză că statul român nu a știut niciodată câți sunt / "Dacă ar exista registre de pacienți, ar dispărea toate serviciile și decontările fictive"
Un crematoriu din Germania lucrează 24 de ore din 24, șapte zile din șapte / Mesajul directorului pentru coronasceptici: Veniți să ne ajutați să mutăm sicriele VIDEO