Mircea Sandu, presedintele de onoare al FRF, a precizat, in cursul zilei de luni, ca forul fotbalistic roman va incasa 3,2 milioane de euro pe an din drepturile de televizare a meciurilor nationalei, informeaza Mediafax.

Mircea SanduFoto: AGERPRES

"Prin centralizarea drepturilor de televizare vin bani in plus fata de ceea era pana acum la preliminariile europene si mondiale. S-a centralizat, ca la Champions League. Toate asociatiile au fost consultate, s-au facut reuniuni.

Spre exemplu, Romania, de la 1,7 milioane de euro pe o campanie, de la televiziuni, cand se faceau mai multe oferte, am ajuns la 700.000 de euro pentru ca a venit doar o televiziune la ultimile preliminarii. Iar de la UEFA iti da 3.200.000 de euro pe an.

Si chiar daca ei nu vand foarte bine in România, prin «pool-ul» care se creaza la nivel european, pentru ca se vand foarte bine in Spania, Germania, Anglia, Franta, se ajunge la astfel de sume. Sigur ca in Germania, Franta, Spania se da patru milioane pe un meci, dar si noua ne dau trei milioane si ceva pe an, federatiei romane.

Se inregistreaza audienta, ratingul, care cantaresc foarte mult. E un contract favorabil pentru toate federatiile, pentru ca nu cedau englezii sau nemtii daca nu era favorabil. Dar pentru federatiile mici este chiar foarte favorabil din punct de vedere financiar", a declarat Mircea Sandu pentru Mediafax.

TVR detine drepturile de difuzare pentru meciurile disputate de echipa nationala, acasa si in deplasare, in preliminariile Campionatului European din 2016 si Cupei Mondiale din 2018.