Inter Milano a anuntat, luni, ca a reziliat pe cale amiabila contractul cu Cristi Chivu, informeaza site-ul oficial al gruparii din Serie A. Dupa sapte sezoane petrecute la Milano, Chivu a fost nevoit sa se retraga din cauza accidentarilor.

Cristi Chivu (Inter)Foto: Inter.it

"Sapte sezoane de neuitat, incununate de succese, de victorii, dar si zile dramatice insa care au fost depasite. Inter si Cristian Chivu au avut o relatie care a mers dincolo de teren si aspectul profesional. Clubul ii multumeste din suflet lui Cristian pentru ca a fost protagonistul, cu mare putere si loialitate, unor ani care mereu vor fi amintiti ca fiind printre cei mai gloriosi in istoria nerazzurra. Internazionale Milano ii transmite multumiri lui si minunatei sale familii", scrie Inter Milano pe site-ul oficial, conform Mediafax.

"Sunt trist si fericit, rad si plang totodata si ma incearca un sentiment de satisfactie pe care nu-l pot descrie in cuvinte. Fotbalul mi-a oferit ceva ce imi va servi toata viata. M-a invatat ce inseamna pasiunea, ce reprezinta curajul, sacrificiul. Toate astea sunt o punte intre visuri si realitate. Stiu cine sunt, ce sunt, ce am facut, cum am facut si va pot spune...ca a fost o calatorie plina de provocari. O calatorie in care nu am renuntat la visuri, nu am abandonat lupta cu provocarile pe care destinul mi le-a asternut in cale. Le-am infruntat plin de convingere ca voi voi reusi, ca voi trece mai departe, ca intr-o zi imi voi privi copiii si cu o imbratisare imi vor multumi. Atat si nimic mai mult" - Cristian Chivu pe Facebook.

"Am intrat in aceasta lume tanar, in liniste, visator si plin de ambitie si ies cu ceva fire albe, multe cicatrici si cu convingerea ca inima mea e la locul ei chiar, daca am pus-o de fiecare data la dispozitia echipelor la care am jucat. Tata, sper ca esti mandru de omul care am devenit. Este sfarsitul unei calatorii… si inceputul, pentru restul vietii mele!!!", a adaugat fostul capitan al echipei nationale, citat de Mediafax.

Cristian Chivu s-a accidentat la un deget de la piciorul drept in august 2012, fiind operat de atunci de patru ori, ultima data in Statele Unite ale Americii, in februarie. Chivu nu a mai jucat niciun meci din mai 2013.

Chivu, 33 de ani, se afla sub contract cu Inter Milano din iulie 2007. La formatia italiana, Chivu a castigat campionatul Italiei (2007/2008, 2008/2009, 2009/2010), Cupa Italiei (2009/2010, 2010/2011), dar si Liga Campionilor (in sezonul 2009/2010), cand "nerrazzuri" erau antrenati de portughezul Jose Mourinho.

In cariera sa a mai evoluat la CSM Resita, Universitatea Craiova, Ajax Amsterdam si AS Roma. Pentru nationala Romaniei el a evoluat de 75 de ori, retragandu-se din prima reprezentativa la 21 octombrie 2011.