Echipa FC Universitatea Craiova s-a retras, joi, din competitia Ligii a II-a, dupa disputarea a 22 de etape in editia 2013-2014 a Seriei a II-a, a anuntat patronul gruparii oltene Adrian Mititelu, intr-o conferinta de presa, potrivit Mediafax.

"Din pacate astazi trebuie sa dau o veste proasta. Nu credeam ca vom ajunge aici, dar din cauza situatiei foarte grele cu care ne confruntam de opt luni nu mai putem duce competitia. Nu pot sa imi mai desfasor activitatea cu o echipa haituita in permanenta de acest grup de la Primarie si care se antreneaza pe niste terenuri preistorice. Nu vrem sa ne batem joc de brandul Universitatea Craiova, sa se bucure adversarii nostri ca ne bat la scor si ca ne umilesc. De aceea astazi punem punct activitatii", a spus Mititelu.

El a mentionat ca isi doreste ca FC Universitatea Craiova sa revina in competitie in sezonul 2014-2015 al Ligii a II-a.

"Avem speranta ca pana in vara lucrurile se vor lamuri, iar din toamna sper sa revenim in Liga a II-a pentru ca nu exista niciun motiv ca noi sa nu putem reveni in acest esalon. FC Universitatea Craiova nu a murit in 2011, nu va muri nici in 2014. Jucatorii raman sub contract, iar intr-o luna sper sa se aprobe planul de reorganizare din dosarul de insolventa al clubului. Eu nu voi abandona niciodata acest club pana nu se va face dreptate", a precizat Adrian Mititelu.

Patronul Adrian Mititelu sustine ca FC Universitatea Craiova a fost deposedata in mod nelegal de terenurile de antrenament si de dreptul de a-si desfasura meciurile de pe teren propriu pe Stadionul Ion Oblemenco.

FC Universitatea Craiova si CS Universitatea Craiova au fost primite in Liga a II-a, in urma sedintei din 14 august 2013 a Comitetului Executiv al FRF.

Dupa excluderea gruparii FC Universitatea Craiova, in vara anului 2011, Adunarea Genereala a FRF a oferit in 2012 cate un loc in Liga a II-a atat clubului condus de Adrian Mititelu, conform unei hotarari a Curtii de Apel Bucuresti, cat si Primariei Craiova.

Initial, primarul Lia-Olguta Vasilescu l-a sustinut pe Mititelu in disputa sa cu FRF si in incercarea de a reinscrie echipa in Liga a II-a. Vazand ca Mititelu nu reuseste sa faca rost de banii necesari inscrierii formatiei in Liga a II-a, Primaria Craiova a decis sa formeze o alta echipa in cadrul Clubului Sportiv Universitatea Craiova. Ulterior, finantatorul clubului Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, si-a inscris in competitie gruparea pe care o conduce.

Mititelu este in conflict cu edilul dupa ce autoritatile locale din Craiova au evacuat, la 27 iunie 2013, clubul FC Universitatea Craiova de la Stadionul Ion Oblemenco, pentru a face loc noii grupari.