Fratii Victor si Giovani Becali si Cristian Borcea isi vor executa pedeapsa in regim inchis, a decis, miercuri, Comisia pentru Stabilirea Regimului de Detentie de la Penitenciarul Poarta Alba din judetul Constanta, informeaza Mediafax.

Victor si Giovani Becali Foto: AGERPRES

Potrivit reprezentantilor Penitenciarului Poarta Alba, urmeaza ca decizia comisiei sa fie comunicata Administratiei Nationale a Penitenciarelor, care va stabili apoi ice penitenciar vor fi mutati cei trei condamnati idosarul "Transferurilor".

"Comisia inrunita astazi a decis ca cei trei sa execute pedeapsa in regim inchis, ceea ce inseamna ca vor fi mutati din Penitenciarul Poarta Alba. Cum am mai spus, aici se poate executa pedeapsa numai in regim deschis si semideschis. Este posibil si in regim inchis, dar numai pentru persoanele lipsite de libertate care se afla in tranzit, cu un proces pe rolul instantei spre exemplu. Sunt adusi aici, apar in fata magistratilor, iar apoi se intorc la penitenciarul de unde provin", a spus purtatorul de cuvant al Penitenciarului Poarta Alba, Gabriel Botezan.

El a precizat ca penitenciarele aflate in apropierea judetului Constanta in care cei trei ar putea fi transferati sunt cele din Slobozia sau Tulcea, ori Rahova din Bucuresti.

Comisia Penitenciarului Rahova a stabilit, in cursul zilei de marti, in cazul a trei dintre condamnatii din Dosarul Transferurilor (n.r. Gica Popescu, Mihai Stoica si George Copos) ca acestia sa efectueze pedepsele in regim inchis de detentie.

Potrivit Legii 254/2013 privind executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate, regimul inchis se aplica initial persoanelor condamnate la pedepse mai mari de trei ani, dar care nu depasesc 13 ani.

In schimb, regimul semideschis se aplica initial detinutilor condamnati la pedepse mai mari de un an, dar care nu depasesc trei ani.

In data de 4 martie 2014, Curtea de Apel Bucuresti a anuntat decizia finala din Dosarul Transferurilor.

Ce a hotarat Curtea de Apel:

George Copos - 3 ani si 8 luni de inchisoare cu executare

MM Stoica - 3 ani si 6 luni cu executare, pentru inselaciune

Cristi Borcea - 6 ani si 4 luni de inchisoare cu executare

Ioan Becali - 6 ani si patru luni cu executare

Victor Becali - 4 ani si 8 luni cu executare

Jean Padureanu - 2 ani si 4 luni cu executare

Gica Popescu - 3 ani, o luna si zece zile cu executare

Gigi Netoiu - 3 ani si 4 luni cu executare.