Plangerea formulata de FC Universitatea Craiova impotriva selectionerului Victor Piturca si a opt componenti ai comisiilor FRF fost trimisa, marti, la DNA, de un judecator al Curtii de Apel Bucuresti (CAB), urmand ca procurorii sa decida daca vor incepe sau nu urmarirea penala in cazul lor, informeaza Mediafax.

Victor PiturcaFoto: HotNews / DP

"Trimite cauza la Directia Nationala Anticoruptie, in vederea inceperii urmaririi penale si efectuarea de cercetari privind faptele reclamate de petenta", a decis Curtea de Apel Bucuresti.

Selectionerul este acuzat de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave si initiera si constituire de grup organizat.

Adrian Mititelu a facut plangere penala impotriva lui Victor Piturca si a celor opt componenti ai Camerei Nationale pentru Solutionarea Litigiilor si ai Comisiei de Recurs din cadrul FRF, fiind nemultumit de deciziile acestor instante sportive care l-au obligat la plata a aproximativ 7 milioane de euro catre actualul selectioner drept compensatii pentru ruperea unilaterala a contractului de munca.

Victor Piturca a fost dat afara de la Universitatea Craiova la 11 ianuarie 2011. Consiliul de Administratie al gruparii oltene a decis, in 9 februarie, sa-i rezilieze contractul de munca managerului general Victor Piturca, pentru abateri disciplinare. Piturca s-a adresat comisiilor federale cerandu-si drepturile financiare prevazute in contract.

Ultima instanta pe linie sportiva din Romania, Comisia de Recurs a FRF, a mentinut decizia Camerei Nationale de Solutionare a Litigiilor prin care gruparea olteana este obligata sa ii achite tehnicianului Victor Piturca suma de aproape 7 milioane de euro pentru rezilierea unilaterala a contractului (5 milioane de euro clauza, 1,8 milioane de euro prima de instalare plus salariile neachitate).

Tehnicianul solicitase daune in valoare de 12 milioane de euro in urma demiterii sale de la Universitatea Craiova, insa membrii Camerei Nationale de Solutionare a Litigiilor i-au admis doar in parte cererea. Astfel, Comisia a decis ca Universitatea Craiova trebuie sa ii achite lui Victor Piturca cinci milioane de euro net cu titlul de daune interese, 1,8 milioane de euro net cu titlul de indemnizatie instalare neplatita la momentul respectiv si 164.893 de euro net drepturi salariale restante.

Victor Piturca are deja o condamnare de un an de zile cu suspendare pentru implicarea in Dosarul Valiza. Daca va fi condamnat si in acest dosar, selectionerul va ajunge la inchisoare.