Barcelona se pregateste de o schimbare importanta, formatia catalana urmand sa modernizeze arena "Camp Nou", dupa cum a informat Josep Maria Bartomeu, presedintele campioanei Spaniei, intr-un interviu pentru AFP. Acest proiect ii va costa pe catalani nu mai putin de 600 de milioane de euro, iar noua capacitate a stadionului va fi de 105.000 locuri.

HotNews.roFoto: Hotnews

Inaugurat in anul 1957, stadionul "Camp Nou" va intra intr-o noua faza a existentei. Exista un proiect amplu conform caruia arena va fi modernizata, costurile totale fiind de aproximativ 600 de milioane de euro. La finalul lucrarilor, stadionul va fi acoperit (in acest moment, exista locuri acoperite doar la tribuna I).

Lucrarile ar urma sa se desfasoare in perioada 2017-2021. In toata aceasta perioada, Barcelona va putea juca fara probleme pe "Camp Nou".

De unde vin banii

Presedintele catalanilor a anuntat si de unde vor veni banii pentru acest amplu proiect. 200 de milioane de euro sunt fonduri proprii, alte 200 de milioane de euro vor veni dintr-un credit bancar, in timp ce restul va fi asigurat de un sponsor care va fi adaugat in numele noii arene (pe modelul Allianz Arena, al celor de la Bayern Munchen).

Capacitatea va fi modificata

In momentul de fata, Camp Nou are o capacitate de 99.000 de locuri. In urma acestor lucrari de modernizare, noua arena va putea gazdui 105.000 de spectatori.

De asemenea, langa Camp Nou va fi construita o arena destinata echipei de baschet, cu o capacitate de pana la 12.000 de locuri. Aceasta va fi ridicata pe locul unde se afla in prezent "Mini Estadi", arena unde joaca echipa a doua a catalanilor.

Suporterii vor fi intrebati in legatura cu acest proiect

Josep Bartomeu a anuntat ca in data de 5 aprilie, in cadrul unui referendum, suporterii (n.r. cei care sunt socios) vor fi intrebati daca sunt de acord cu aceasta renovare a stadionului.

Camp Nou

Arena a fost inaugurata pe 24 septembrie 1957. A fost renovata de doua ori: in 1995 si 2008. Dimensiunile terenului sunt de 106 m x 70 metri.