Real Madrid si FC Barcelona au oferit o partida senzationala pe "Santiago Bernabeu" (Primera Division - etapa XXIX), catalanii impunandu-se cu 4-3 dupa o disputa care a avut de toate: rastunari de situatii, goluri frumoase, erori de arbitraj, un jucator eliminat si fotbal de cinci stele (a fost episodul cu numarul 168 din prima liga de fotbal a Spaniei). In urma acestui rezultat, Atletico Madrid a urcat pe prima pozitie in ierarhie, in timp ce Barca s-a apropiat la un singur punct de marea rivala, Real.

HotNews.roFoto: Hotnews

Andres Iniesta a deschis scorul in marele derbi, in minutul 7, dupa o pasa extraordinara a lui Messi. Realul a intors rezultatul in doar cateva minute, dupa dubla lui Karim Benzema (20', 24'), dar la pauza s-a intrat la egalitate (2-2), dupa reusita lui Messi (42').

In a doua repriza, Realul a trecut din nou in avantaj dupa golul lui Ronaldo din penalti (55' - decizie controversata a centralului Undiano Mallenco: presupusul fault al lui Dani Alves asupra lui Cristiano s-a produs in afara careului mare).

Barcelona a revenit in joc dupa o noua lovitura de la punctul cu var: Sergio Ramos a fost eliminat dupa ce l-ar fi tras in careu pe Neymar (brazilianul a cazut spectaculos), iar Messi a transformat cu multa siguranta (65').

Dominarea de pe final de meci a Barcelonei a fost concretizata pe tabela tot de Messi (84') - inca o data din penalti (Xabi Alonso l-a faultat pe Andres Iniesta).

Echipe:

Real Madrid: Diego Lopez - Carvajal, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo - Xabi Alonso, Modrici (Morata '90), Di María (Isco '85) - Bale, Benzema (Varane '66), Cristiano Ronaldo. Antrenor: Carlo Ancelotti.

FC Barcelona: Víctor Valdes - Alves, Pique, Mascherano, Jordi Alba - Busquets, Xavi, Fabregas (Alexis Sanchez '80) - Neymar (Pedro Rodríguez '69), Messi, Iniesta. Antrenor: Gerardo Martino.

Clasament:

1 Atletico Madrid 70 puncte

2 Real Madrid 70

3 FC Barcelona 69.

Vezi aici rezumatul partidei Real Madrid - FC Barcelona: