Adunarea generala a LPF a horatat, miercuri, sa suspende pentru un an de zile procesul de licentiere (pentru sezonul 2014-2015). Masura este aspru criticata de Dumitru Dragomir, fostul presedinte al LPF. "Se va alege praful de fotbalul romanesc. Cluburile de-abia asteapta sa nu plateasca jucatorii si taxele catre stat. Vor sta numai in instante", a precizat Dragomir.

Gino IorgulescuFoto: AGERPRES

LPF a votat suspendarea procesului de licentiere

In cadrul Adunarii Generale a LPF de miercuri, s-a votat suspendarea procesului de licentiere pentru sezonul 2014-2015. UEFA va fi insa forul care va decide daca va da voie Romaniei sa ia aceasta masura.

Dinu Gheorghe critica masura

"Mi se pare o prostie si de aia am si fost impotriva. Asigura o stabilitate si obliga cluburile sa aiba o tinuta, sa isi respecte contractele. Probabil ca se va adresa catre UEFA un memorandum, dar sunt sceptic, nu cred ca UEFA va accepta. E imposibil, fiindca suntem in plin proces de licentiere, am depus dosarul si cred ca in situatia noastra se afla jumatate dintre cluburi. Noi am facut dosarul pentru cupele europene" - Dinu Gheorghe, presedinte Astra Giurgiu, la Digisport.

Dumitru Dragomir: "Este o mare prostie"

"Cine scoate conditiile de licentiere pe care noi le-am implementat cu chiu, cu vai, in ultimii ani, inseamna ca nu e sanatos la cap. Cluburile abia asteapta sa nu plateasca jucatorii si taxele. Vor sta numai in instante.

Doar Comisia de Licentiere, care ne fusese impusa de UEFA, mai tinea lucrurile in echilibru. Praful se alege de fotbal. S-ar putea ca si Liga sa se desfiinteze, odata cu disparitia licentierii, in doua zile. Vor fi arestati peste arestati, fiindca vor interveni direct instantele penale si civile" - Dumitru Dragomir la Digisport.

"Nu stiu daca va dati seama ce inseamna sa lipseasca conditiile de licentiere. De asta Dinamo si majoritatea echipelor au peste 20 de milioane de euro datorii. Daca nu ai conditii, cum sa joci? Dai fotbalul inapoi cu cel putin 5-6 ani, il nenorocesti de tot. Cluburile sunt sarace si nu mai au de unde sa plateasca", a adaugat Dumitru Dragomir.