Gica Popescu afirma intr-o scrisoare ca multumeste pentru "gandurile bune", dar ca asteapta motivarea deciziei instantei pentru stabili calea de urmat si ca se pregateste pentru "cel mai greu meci al vietii", iar pentru asta are nevoie de "mai putina patima si multa liniste".

Gica PopescuFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Redam mai joi continutul scrisorii lui Gica Popescu transmisa, joi, agentiei Mediafax:

"Catre toti cei interesati

Dragii mei,

S-a discutat mult in aceste ultime zile despre mine. S-a dezbatut si mai mult. Au fost lansate subiecte si teme care nu au legatura cu intentiile mele. Au fost lansate si promovate unele initiative pubice destinate mie.

Va multumesc pentru toate gandurile voastre bune, ele fiind un real suport pentru mine si familia mea!

Este o perioada extrem de dificila pentru mine si cei apropiati mie. Accept ca, asa cum am invatat din cariera sportiva, viata are si urcusuri si coborasuri.

Tehnic vorbind, astept motivarea deciziei luate de catre instanta in data de 4 martie.

Mai apoi, voi decide calea de urmat. Imi place sa cred ca am fost si voi ramane un om puternic. Nu vreau ca situatia in care ma aflu sa nasca nici disensiune, nici compasiune.

Este o perioada in care lupta este cu mine insumi.

Eu, omul Gica Popescu, ma pregatesc pentru cel mai greu meci al vietii mele.

Pentru asta am nevoie de increderea voastra, mai putina patima si multa liniste.

Al vostru Gica Popescu"

In 4 martie, Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat definitiv la inchisoare cu executare pe toti cei opt oameni din fotbal judecati in dosarul transferurilor, fostul fotbalist Gheorghe Popescu, la acel moment candidat la sefia Federatiei Romane de Fotbal, primind o condamnare de trei ani, o luna si zece zile.

In favoarea gratierii lui Gica Popescu s-au pronuntat mai multe personalitati, dar si oameni politici, printre care Valeriu Zgonea, Crin Antonescu si premierul Victor Ponta, in nume personal, existand si o petitie on-line in acest sens.

Potrivit Legii 546/2002, gratierea este masura de clementa luata de presedintele Romaniei, ce consta in inlaturarea, in total sau in parte, a executarii pedepsei aplicate de instanta ori in comutarea acesteia in una mai usoara.

Gratierea individuala se acorda la cerere sau din oficiu, dupa ramanerea definitiva a hotararii de condamnare. Cererea de gratiere individuala se adreseaza presedintelui si poate fi facuta de persoana condamnata, aparatorul ori reprezentantul legal al acesteia sau de sotul persoanei condamnate, ascendentii, descendentii, fratii, surorile ori copiii acestora, precum si de aceleasi rude ale sotului persoanei condamnate, noteaza Mediafax.

In vederea exercitarii prerogativei de gratiere, presedintele poate solicita avize consultative de la Ministerul Justitiei, care este obligat sa le inainteze in termen de 30 de zile de la data solicitarii. De asemenea, atunci cand considera necesar, presedintele Romaniei poate solicita informatii organelor administratiei publice locale, conducatorului locului de detentie, organelor judecatoresti si ale parchetelor, organelor de politie si altor institutii publice, precum si comandantului unitatii, pentru condamnatii militari.