Absolvent al Facultatii de Stiinte Politice si fost angajat in cadrul Parlamentului Romaniei si Administratiei Prezidentiale, Razvan Burleanu a castigat, miercuri, alegerile pentru functia de presedinte al Federatiei Romane de Fotbal, informeaza Mediafax.

Razvan Burleanu, presedinte al FRFFoto: AGERPRES

Nascut la 1 iulie 1984, la Focsani, Razvan Burleanu este fiul fostului fotbalist al echipei FCM Bacau, Gheorghe Burleanu.

A practicat si arbitrajul

A practicat fotbalul in paralel cu arbitrajul, iar la 19 ani a decis sa renunte la sportul de performanta urmand cursurile Facultatii de Stiinte Politice din cadrul Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative (SNSPA) din Bucuresti.

Razvan Burleanu a urmat de asemenea cursuri de specializare in domeniul politicilor si strategiilor de securitate la Universitatea Nationala de Aparare Carol I, Colegiul National de Aparare, definitivandu-si studiile prin sustinerea tezei de doctorat in cadrul SNSPA.

Unde a lucrat

Fara sa fie membru al vreunui partid politic, candidatul la presedintia FRF a lucrat succesiv in urmatoarele institutii: Primaria Municipiului Bacau, Parlamentul Romaniei - Comisia juridica, Autoritatea Electorala Permanenta - controlul respectarii legalitatii in procesele electorale si Administratia Prezidentiala - Departamentul pentru minoritati nationale.

Din 2008, Burleanu este co-presedinte al Institutului European pentru Democratie Participativa - Qvorum.

Presedinte al FR de Minifotbal

In prezent se ocupa, din functia de presedinte, de Federatia Romana de Minifotbal, care reuneste peste 30.000 de jucatori si peste 2.000 de echipe din 37 de judete.

In acelasi timp, el este din 2012 presedintele Federatei Europene de Minifotbal, for cu 29 de federatii nationale afiliate printre care se numara Anglia, Germania, Spania, Italia, Rusia, Polonia, Cehia, Grecia, Turcia si peste un milion de jucatori legitimati.

La 24 februarie, Burleanu anunta ca din echipa sa pentru conducerea FRF vor face parte urmatoarele persoane: Zoltan Kovacs (cetatean belgian, fost instructor UEFA) - manager sportiv care va avea in subordine Academia Nationala de Fotbal si staful echipei nationale; Marketa Haindlova (cetatean ceh, specialista in drept european si sportiv) - director relatii internationale si politici europene; Ovidiu Dambean-Creta (doctor in finante) - manager financiar; Laur Chiricioiu (specialist marketing-vanzari) - manager pentru dezvoltarea activitatilor comerciale; Lucian Viscotel (evaluator proiecte europene) - director fonduri structurale; Aurel Ticleanu (fost fotbalist, antrenor) - director al Biroului pentru Promovarea Fotbalului (dezvoltarea fotbalului pentru copii si juniori, activitati de scouting); Victoras Iacob (fost fotbalist) - membru in Biroul pentru Promovarea Fotbalului; Ciprian Paraschiv (fost fotbalist, doctor in marketing sportiv si reprezentant al României la Comisia Europeana) - director al Biroului pentru Dezvoltare Fotbalistica si o persoana al carui nume nu a fost facut public deoarece este angajat al unei organizatii de top din România - manager pentru dezvoltare institutionala.

Razvan Burleanu i-a invins la alegerile din data de 5 martie pe Vasile Avram, Gheorghe Chivorchian, Marcel Puscas si Sorin Raducanu.

Citeste si Razvan Burleanu, candidat la sefia FRF, afaceri personale in numele Federatiei de Minifotbal