Gica Popescu, candidatul cu cele mai mari sanse de a ajunge presedinte al Federatiei Romane de Fotbal (FRF), duce, in trena renumelui sau de om de afaceri, numeroase datorii neplatite. "In momentul de fata, toate problemele sunt rezolvate", spune fostul fotbalist, scrie Rise Project.

Cititi interviul pe care Gica Popescu l-a acordat RISE Project, referitor la acest subiect: : "Vreti sa scoateti in evidenta ca nu as fi un bun manager? Asta vreti!"

Aproximativ 10 dintre firmele pe care RISE Project le-a inventariat in dreptul lui Popescu au fost date in judecata, in anii din urma, pentru neonorarea unor facturi si contracte. Pentru 8 dintre ele, RISE a gasit procese ajunse la final, fara ca debitele sa fi fost stinse dupa inceperea actiunilor judecatoresti.

Gica Popescu a semanat, in ultimii ani ai carierei sale antreprenoriale, arierate de toate felurile. De la datorii ridicole, de cateva sute de lei, ocazionate de neplata unor articole de birotica, pana la restante de zeci de mii de euro, nemaiachitate furnizorilor de bunuri si servicii.

Firmele lui Popescu au lasat neplatite apa calda, impozitele, taxele catre societati de curierat, chiriile datorate Centrului National al Cinematografiei sau reparatiile efectuate de RA-APPS la un imobil detinut in coproprietate.

Au mai fost pagubiti operatori aviatici, companii de paza si protectie sau firme de consultanta in domeniul hotelier.

Acestea sunt doar datoriile iesite la lumina, pentru recuperarea carora creditorii au deschis actiuni judiciare.

In afara litigiilor avute cu creditorii, firmele lui Popescu sunt, fara exceptie, pe pierdere. Fostul fotbalist pune acest al doilea aspect pe seama crizei economice, izbucnite chiar in anii in care el isi lansa, cu toata viteza, afacerile imobiliare.

Cititi, mai jos, un inventar al firmelor care apartin (sau au apartinut) lui Gica Popescu si care au fost actionate in instanta pentru datorii.

GLP Project SRL e o firma infiintata in 2005, prin care Gica Popescu face investitii imobiliare.

In octombrie 2007, firma Samko Instalatii Mecano-Electrice a dat in judecata GLP Project pentru recuperarea unei datorii de 115.500 lei. Penalitatile de intarziere reprezentau alti 3.600 de lei. GLP Project a pierdut procesul.

Vedeti AICI detaliile acestui litigiu.

In iulie 2011, RA-APPS a dat in judecata GLP Project pentru recuperarea unei datorii de 79.000 de lei. Suma consta in restante la plata unor lucrari de renovare a unei cladiri din Piata Rosetti - cladire detinuta in co-proprietate de RA-APPS si de firma lui Gica Popescu. RA-APPS a castigat procesul.

Vedeti AICI detaliile acestui litigiu.

Citeste in intregime si comenteaza pe Rise Project.