Tricolorii si-au pastrat locul 33 in clasamentul FIFA unde si podiumul a ramas neschimbat fata de luna trecuta (Spania, Germania si Argentina). In primele sase locuri se gasesc nationalele Columbiei si Elvetiei, iar Grecia - care ne-a invins la barajul pentru Mondiale - este pe 12.

Spania este pe primul loc, cu 1506 puncte, iar Germania, Argentina, Portugalia si Columbia au fiecare peste 1200 de puncte. Romania are 746 der puncte, fiind devansata de Panama (754 de puncte) pe editia lunii februarie a clasamentului.

Romania a ocupat in septembrie 1997 cea mai buna pozitie in clasamentul FIFA, locul trei, in timp ce in februarie 2011 si septembrie 2012 nationala a ajuns pe cel mai slab loc ocupat vreodata - 57.

Ucraina este echipa cea mai bine plasata dintre echipele care nu s-au calificat la Cupa Mondiala din Brazilia, iar Coreea de Sud este pe cea mai slaba pozitie dintre toate echipele calificate - locul 61.

Dintre tarile vecine, Bulgaria este pe 72, Ungaria pe locul 44 iar Serbia, pe 29. Cele mai slabe trei nationale din lume sunt Bhutan, San Marino si Turks and Caicos (care isi impart locul 207).