Adrian Mutu a fost prezentat oficial, marti, de Petrolul Ploiesti, intr-o conferinta de presa. Fostul jucator al celor de la Chelsea, Juventus sau Fiorentina a declarat ca este fericit ca s-a intors acasa, in Romania. "Sper sa marchez cat mai multe goluri", a fost de parere Mutu.

Adrian MutuFoto: HotNews / DP

Adrian Mutu a semnat un angajament valabil pentru un sezon si jumatate cu Petrolul Ploiesti.

"Sunt foarte bucuros ca am reusit sa ma intorc acasa, in Romania. Sunt foarte bucuros ca am venit la Petrolul. Sper sa joc cat mai bine si sa rasplatesc cat mai bine increderea avuta in mine", a declarat Mutu, care a adaugat ca a semnat un contract pe un an si jumatate" - Adrian Mutu, citat de Mediafax.

"Cred ca acum patru luni, intr-o discutie cu Cosmin Contra, mi-a propus sa vin la Ploiesti. Prima data a fost o gluma, dar apoi m-am gandit serios si am inceput sa urmaresc echipa. Sunt sincer, am venit sa castig trofee, nu sa spun ca e echipa mea de suflet" - Adrian Mutu.

"Am negociat cu presedintele clubului, domnul Ionut Negoita, pana in luna noiembrie. Nu sunt la Dinamo pentru ca mi s-a spus ca planurile clubului Dinamo se bazeaza pe jucatori tineri, iar eu nu intru in calculele lor. Sigur ajungeam la Dinamo daca era Cristi Borcea. El chiar s-a oferit sa plateasca o parte din salariul meu, desi nu mai este la club" - Adrian Mutu.

"Voi sta la Bucuresti, pentru ca voi veni cu familia si cu copiii. Ei inca nu stiu limba romana, asa ca trebuie sa stam undeva unde ii pot trimite la o scoala internationala" - Adrian Mutu.

"Sper ca relatia cu Victor Piturca sa se schimbe. Doar prin evolutiile mele pot ajunge la nationala. N-o sa ma retrag niciodata de la nationala. Voi raspunde cu drag la convocari. Daca nu vor veni, asta e, viata merge inainte" - Adrian Mutu.

"Cosmin Contra decide unde joc. Pe mine ma intereseaza sa dau goluri, nu conteaza ca sunt pe stanga sau pe dreapta. Promit sa dau goluri, nu stiu cate" - Adrian Mutu.

Adrian Mutu a revenit in Liga 1 dupa o pauza de 14 ani. De-a lungul carierei, atacantul a evoluat la FC Arges, Dinamo, Inter, Hellas Verona, Parma, Chelsea, Juventus, Fiorentina, Cesena si Ajaccio.