Gica Popescu si-a lansat oficial, marti - intr-o conferinta de presa, candidatura la sefia FRF. Fostul capitan al Barcelonei a prezentat echipa alaturi de care va incerca sa readuca fotbalul romanesc in elita sportului rege. "Baciul" a tinut sa clarifice de la inceput lucrurile: "Mircea Sandu nu va avea absolut nicio implicare in candidatura mea".

Gica PopescuFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Echipa alaturi de care va lucra Gica Popescu:

Anghel Iordanescu - director tehnic

Gica Hagi - va implementa strategia la nivel national

Bogdan Stelea - antrenor U21

Adalbert Kassai - secretar general

Dumitru Mihalache - director dezvoltare

Cristian Bivolaru - relatii internationale

Paul Prodan - director financiar

Ilie Dumitrescu - director al departamentului strategie si program

Mihai Negut - PR

Ce a spus Gica Popescu in conferinta de presa:

  • "Echipa mea este formata din Anghel Iordanescu - director tehnic federal. Ma bucur enorm ca-l vom gasi in martie in aceasta functie. Gica Hagi se va ocupa de implementarea strategiei la nivel national. Bogdan Stelea va fi selectioner la U21, Ilie Dumitrescu - seful departamentului de strategie, Adalbert Kassai - secretar general, Cristi Bivolaru - director de relatii internationale" - Gica Popescu.
  • "Ministerul Educatiei trebuie sa faca un sondaj in radul copiilor, pentru a vedea ce sport vor sa practice. Sunt convins ca o pondere foarte mare va fi catre fotbal. In acest sens, antrenorii si scouterii vor participa, impreuna cu profesorii de sport, la orele de fotbal, astfel incat sa avem o baza de selectie a jucatorilor cei mai talentati. As dori sa multumesc intr-un mod special echipei care a lucrat alaturi de mine la implementarea acestui proiect. Au fost saptamani, luni, de o munca extraordinara, pentru a pune la punct programul pe care vrem sa-l implementam" - Gica Popescu.
  • "Vor fi 42 de scouteri in tara, cate unul pentru fiecare judet, care trebuie sa cunoasca toti copiii si juniorii din judetul respectiv. Astfel, vom avea o imagine clara si reala a tuturor copiilor cu potential al copiilor din tara. Pe fiecare regiune, chiar daca nu va fi administrativ efectuata, vom crea cate un centru regional care va avea in subordine cinci judete. Fiecare centru regional va fi condus de un director tehnic regional. In fiecare centru vom alcatui cate o selectionata regionala, la fiecare nivel de varsta. Toti antrenorii echipelor nationale vor avea obligatia sa locuiasca in Bucuresti si sa fie prezenti in centrele de la Mogosoaia sau Buftea" - Gica Popescu.
  • "Toti antrenorii de la loturile nationale vor colabora între ei. De exemplu, cand echipa de 15 ani are un meci, toti antrenorii nationalei trebuie sa fie acolo. Astfel putem crea un grup cu acelasi mod de a gandi. Ei vor raspunde in grup in privinta rezultatelor, toti vor avea licenta UEFA" - Gica Popescu.
  • "Vrem sa dezvoltam fotbalul feminin si fotbalul in sala. Vom colabora cu federatii din strainatate pentru a reusi acest lucru" - Gica Popescu.
  • "Pentru Cupa Romaniei dorim sa oferim o si mai mare atentie. Trebuie sa dam o importanta foarte mare competitie ca jucatorii sa-si doreasca sa joace finala. In faza 16-imilor dorim ca echipele din esaloanele inferioare sa joace meciurile pe teren propriu" - Gica Popescu.
  • "Pana la varsta de 12 ani nu trebuie sa existe clasament sau probleme tactice. Trebuie sa fie doar placerea de a juca. Vom obliga antrenorii sa-i invete sa joace prin schimbarea regulamentului, sa nu mai poate da gol de la mijlocul terenului, de exemplu. Doar asa vom creste in combativitate si nu vom mai fi in competitii internationale" - Gica Popescu.
  • "Vom pune un mare accent pe competitii. Fara competitii nu vom putea dezvolta fotbalului. Exista fonduri care pot fi accesate si directionate direct catre centrele de copii si juniori, precum si pregatirea de noi antrenori pentru acest profil" - Gica Popescu.
  • "Dorim vanzarea drepturilor TV prin care sa asiguram cluburilor din Liga 2 si Liga 3 o importanta sursa de finantare. Vrem sa cream un sistem astfel incat echipele care promoveaza jucatori sub 19 ani sa fie premiate. In functie de minutele jucate de juniori, echipele sa primeasca anumite sume de bani" - Gica Popescu.
  • "Va fi creat un fond de pensii pentru jucatori, un fond de solidaritate si unul de asigurari obligatorii" - Gica Popescu.
  • "In momentul in care juniorii termina junioratul au o mare problema pentru ca unii nu au unde juca. De aceea vom crea o liga regionala sub 23 de ani, in care vor evolua fotbalistii care n-au loc la divizia C" - Gica Popescu.
  • "Ion Craciunescu nu va face parte din echipa mea. Alexandru Deaconu va conduce in continuare CCA" - Gica Popescu.

Alegerile pentru presedintia FRF sunt programate pe 5 martie. Pana in acest moment, si-au anuntat canditatura Gica Popescu, Vasile Avram, Razvan Burleanu si Marcel Puscas.