Guvernul Romaniei a declarat Campionatul European de Fotbal 2020 si candidatura Romaniei pentru organizarea la Bucuresti a unor meciuri din cadrul Turneului final de interes public si de importanta nationala, conform Monitorului Oficial.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Conform Monitorului Oficial:

"Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare: Art 1) Se declara Campionatul European de Fotbal din 2020 si candidatura Romaniei pentru organizarea la Bucuresti a unor meciuri din cadrul Turneului final de interes public si de importanta nationala.

Art 2) Se constituie Comitetul interministerial de coordonare pentru organizarea si sustinerea candidaturii Romaniei pentru organizarea Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020, denumit in continuare Comitetul, structura fara personalitate juridica a carei componenta este prevazuta in anexa care face parte integranta din prezenta hotarare.

(2) Comitetul are ca obiectiv asigurarea conditiilor necesare, obtinerea dreptului de organizare, precum si pregatirea si desfasurarea efectiva la Bucuresti a unor meciuri din cadrul Turneului final al Campionatului European de Fotbal din 2020" - Monitorul Oficial.

Federatia Romana de Fotbal a depus, la 20 mai 2013, candidatura oficiala pentru gazduirea de meciuri din cadrul turneului final al Campionatului European din 2020, ce va fi organizat in 13 orase europene.

Dosarele de candidatura vor fi depuse pana cel tarziu la 25 aprilie 2014, iar Comitetul Executiv al UEFA va alege cele 13 orase in septembrie 2014.

Pachetele oferite pentru eventualele candidaturi sunt 13, 12 dintre ele cuprinzand trei meciuri din faza grupelor si unul din optimi sau din sferturi, in timp ce un pachet include semifinalele si finala. Fiecare tara desemnata organizatoare poate gazdui meciuri din cadrul Euro-2020 pe un singur stadion. Federatiile interesate pot prezenta cel mult doua candidaturi, una pentru pachetul special si una pentru pachetul obisnuit si pot prezenta acelasi oras pentru cele doua pachete sau doua orase diferite. Vor fi acceptate si candidaturi ce includ stadioane in stadiu de proiect, cu conditia ca lucrarile de constructie sa inceapa cel tarziu in 2016.