Fostul portar Silviu Lung a fost implicat, miercuri, intr-un accident rutier mortal pe raza localitatii Radovan, din Dolj, informeaza Gazeta de Sud. Conform reprezentantilor politiei, o persoana a decedat si alte trei au fost ranite in urma acestui accident in care au fost implicate doua masini.

Cele doua masini implicate in accidentul de la RadovanFoto: Gazeta de Sud

UPDATE 9: "Silviu Lung a vorbit cu mine, este constient. Avea lovituri pe maini, la cap. Acum il duceau la tomograf. Stie ca a murit un om si repeta mereu acest lucru" - Sorin Cartu la Sport.ro.

UPDATE 8: Posibilele cauze ale accidentului: 1) Silviu Lung s-a angajat intr-o depasire neregulamentara; 2) A pierdut controlul directiei din cauza vitezei neadaptate la conditiile de drum, respectiv ceata si carosabil umed (Gazeta de Sud).

UPDATE 7: Silviu Lung este constient, stabil hemodinamic. Celelalte doua persoane ranite sunt o fata si un baiat, de 17 si respectiv 15 ani. Baiatul este constient, stabil hemodinamic, iar fata se afla in stare de "constienta alterata", dupa cum au precizat medicii. Ambii raniti sunt supusi investigatiilor si monitorizaţi de personalul medical. Barbatul care a murit in urma accidentului este tatal celor doi copii, un barbat de 41 de ani (Constantin Nitu, din Motatei), informeaza Gazeta de Sud.

UPDATE 6: "Silviu Lung are mai multe lovituri la cap, nasul spart, dar este constient, chiar daca este un pic confuz" - Cristina Georgmaneanu, purtator de cuvant al spitalului.

UPDATE 5: "Pe fondul vizibilitatii reduse, unul dintre soferi a intrat pe contrasens unde se afla si o curba, si o linie continua. Se va deschide un dosar pentru ucidere din culpa si vatamare corporala. Din primele constatari, masina Mercedes circula pe contrasens" - Alina Apostol, purtatorul de cuvant al Politiei Dolj, la B1tv.

UPDATE 4: "Familia a ajuns la spital. Din primele informatii, Silviu Lung are rani in zona capului, nasul spart si se afla in continuare in camera de resuscitare, dar este constient" - corespondentul gsp.ro la Craiova.

UPDATE 3: "Este ranit la cap. Am vorbit cu el acum 30 de minute, era in salvare in drum spre Craiova. Mi-a spus ca are mari dureri, nici nu putea sa vorbeasca bine. Era singur in masina" - Gheorghita Geolgau, fost coechipier al lui Silviu Lung, pentru Fanatik.

UPDATE 2: "Accidentul a avut loc in zona unei paduri, pe Drumul European 79, intre Craiova si Calafat. O persoana aflata intr-un automobil Renault a decedat, iar alte trei persoane au fost ranite, printre care si Silviu Lung, care era la volanul unui autoturism Mercedes. Cercetarile sunt in derulare", a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Rutiere Dolj pentru Prosport.

UPDATE 1: Politistii doljeni au comunicat ca Silviu Lung se afla singur in masina, iar deocamdata nu se stie exact in ce stare se afla acesta, daca a fost ranit grav sau usor.

Unde s-a petrecut accidentul

Accidentul a avut loc miercuri, jurul orei 15.00, pe drumul european E 79, ce leaga Craiova de Calafat, in localitatea Radovani.

In varsta de 57 de ani, Silviu Lung e antrenor cu portarii la CSU Craiova, iar de-a lungul timpului a adunat 77 de selectii la prima reprezentativa de fotbal a Romaniei.

Cine este Silviu Lung

Nascut pe 9 septembrie 1956, portarul Silviu Lung a debutat in prima divizie a tarii la Universitatea Craiova, acolo unde a evoluat timp de 14 sezoane. A cucerit doua titluri de campion al tarii in tricoul Stiintei (1979-1980 si 1980-1981).

A ajuns la Steaua in anul 1988, echipa alaturi de care a ajuns pana in finala Cupei Campionilor Europeni: pierduta in 1989 cu un categoric 4-0 in fata celor de la AC Milan.

In afara tarii a jucat pentru Logroño (Spania), in stagiunea 1992-1993. In anul 1994 s-a retras din activitate.