In aplauzele a mii de suporteri, sicriul cu trupul neinsufletit al fostului fotbalist Eusebio a facut un tur de onoare pe terenul stadionului Da Luz, conform dorintei celui care a fost supranumit "Pantera Neagra". Fostul fotbalist portughez a fost inmormantat, luni seara, la cimitirul Lumiar, din Lisabona, scrie Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Fostul fotbalist portughez Eusebio a fost inmormantat, luni seara, la cimitirul Lumiar, din Lisabona, aflat in apropierea arenei Da Luz, mii de persoane aducandu-i un ultim omagiu in timpul ceremoniilor din cursul zilei.

"Tu esti regele nostru! Eusebio, Eusebio", au scandat fanii timp de cateva minute, peste 10.000 de persoane adunandu-se pe stadionul Da Luz, unde "Pantera Neagra" a facut un ultim tur de onoare.

Apoi, cortegiul funerar a plecat spre cimitir in aplauzele miilor de fani. La ceremonia religioasa de la biserica Seminario da Luz au participat numeroase personalitati ale Portugaliei, intre care presedintele Anibal Cavaco Silva si premierul Pedro Passos Coelho. Fostul atacant al echipei Benfica, Rui Costa, a pus pe sicriu un drapel rosu al formatiei la care a evoluat si Eusebio.

"Dupa ce a jucat toata viata pe stadionul Da Luz (n.r. - stadionul Luminii), Eusebio merge acum pe un alt stadion, cel al luminii eterne", a spus preootul Vitor Melicias la slujba religioasa.

Transportat intr-o limuzina neagra, sicriul, acoperit cu un drapel rosu al formatiei Benfica, a ajuns la stadion la ora 13.38 GMT (15.38 la Bucuresti), fiind dus in centrul terenului. Apoi, limuzina a facut un tur al terenului, pe stadion auzindu-se melodia "Con te partiro", cantata de Andrea Bocelli.

Ignorand ploaia, suporterii, dintre care unii cu lacrimi in ochi, au fluturat stegulete cu chipul lui Eusebio, au aprins fumigene rosii si au intonat imnul national. La trecerea limuzinei negre care transporta sicriul, multi fani au aruncat esarfele rosii pe vehicul. La stadion, in primul rand se aflau toti jucatorii echipei Benfica, stransi in jurul antrenorului Jorge Jesus.