Fotbalistul echipei West Bromwich Albion, Nicolas Anelka, a precizat, duminica, pe Twitter, ca isi asuma total gestul de la meciul cu West Ham si a subliniat ca nu este nici antisemit, nici rasist.

"Semnificatia 'quenelle': antisistem. Nu stiu ce cauta cuvantul religie in aceasta poveste! Acest gest i-a fost dedicat lui Dieudonne. In ceea ce ii priveste pe cei care dau propria interpretare gestului meu, ei provoaca polemica si confuzie fara sa stie adevarata semificatie a acestui gest! Le voi cere oamenilor sa nu se lase indusi in eroare. Si bineinteles, nu sunt nici antisemit, nici rasist, si imi asum total gestul", a notat Anelka pe contul sau de Twitter, potrivit Mediafax.

Atacantul francez Nicolas Anelka risca o sanctiune sportiva din partea Federatiei Engleze de Fotbal (FA) pentru gestul controversat de la remiza, scor 3-3, inregistrata de West Bromwich Albion cu West Ham United, in campionatul Angliei.

Federatia de la Londra a anuntat ca va studia cazul Anelka, jucatorul riscand minim cinci etape de suspendare, daca se considera ca a facut un gest discriminatoriu.

Anelka, autorul unei duble in meciul de la Londra, a facut un gest cunoscut in Franta sub numele "quenelle", fiind creat de un umorist-polemist, Dieudonne. Gestul este reprezentat de un brat indreptat in jos si celalalt inspre umarul opus, peste piept, si pentru unele persoane este un salut antisemit, iar pentru altele doar un salut impotriva regimului aflat la putere.

Atacantul a afirmat dupa meci, pe contul sau de Twitter, in limbile engleza si franceza, ca a dorit doar sa faca o dedicatie speciala prietenului sau Dieudonne.