Dumitru Dragomir si Mircea Sandu s-au prezentat, joi, la Tribunalul Bucuresti, in procesul privind dezafilierea Universitatii Craiova. "Sunt total nevinovat, am fost convins de presedintele FRF sa votez asa", a precizat Dumitru Dragomir, fostul conducator al LPF. Sandu si Dragomir au fost trimisi in judecata pentru abuz in serviciu.

Dumitru Dragomir (foto arhiva)Foto: Hotnews

* Instanta a decis o amanare in acest dosar pana pe data de 30 ianuarie 2014, pentru lipsa de procedura.

"Se duce el inaintea mea (n.r Mititelu - la puscarie). A devalizat cluburile, eu am facut numai lucruri bune. Sunt nevinovat total, ce rau v-am facut? Eu am fost convins de presedintele FRF (n.r Mircea Sandu) si de directorul juridic al FRF si am votat asa cum am crezut in Comitetul Executiv" - Dumitru Dragomir, fost presedinte al LFP.

"Nu am ce sa comentez. Cine-i Mititelu?" - Mircea Sandu, presedintele FRF.

"S-a amanat pentru 30 ianuarie, cand sper ca va incepe procesul. Mi-a placut insa expresia . M-au condamnat la saracie, sper sa simta si ei treaba asta. Cat sa le cer? 40 de jucatori, doi ani de neparticipare, sunt bani multi in joc" - Adrian Mititelu, patron U Craiova.

Instanta a hotarat ca toti membrii din Comitetul Executiv sa fie pusi sub acuzare in dosarul dezafilierii Universitatii Craiova.

Istoricul cazului

In data de 20 iulie 2011, Comitetul Executiv al FRF a votat dezafilierea echipei Universitatea Craiova.

Universitatea Craiova a facut plangere penala impotriva membrilor Comitetului Executiv al FRF care au votat excluderea echipei din Banie (in data de 16 septembrie 2011 a fost formulata plangerea).

DNA a pornit urmarirea penala in baza plangerii penale depuse de oficialii Stiintei. Clubul oltean ii acuza pe oficialii Comitetului Executiv al FRF de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor.

Universitatea Craiova cere despagubiri de peste 50 de milioane de euro de la FRF. De unde provin banii: 39 de jucatori au devenit liberi de contract si au fost preluati de alte cluburi gratis.

Cum a motivat Comitetul Executiv al FRF decizia:

"Comitetul Executiv a adoptat in sedinta din 20 iulie 2011, cu zece voturi pentru si 2 abtineri, in temeiul art 18. alin 2 coroborat cu prevederile art 18 alin 1 lit b din statutul FRF, masura excluderii provizorii a clubului de fotbal Fotbal Club U Craiova SA, urmand sa supuna aceasta masura validarii primei Adunarii Generale a FRF".

Componenta C.Ex al FRF care a votat:

1. Mircea Sandu - presedinte FRF (a semnat)

2. Dumitru Dragomir - primvicepresedinte FRF (nu a semnat)

3. Octavian Goga - vicepresedinte FRF (a semnat)

4. Marius Stan - reprezentant al cluburilor din Liga I (a semnat)

5. Cornel Sfaiter reprezentant al cluburilor din Liga a 2-a (nu a semnat)

6. Marian Rusen - reprezentant al cluburilor din Liga a 2-a (a semnat)

7. Stefan Stana - reprezentant al cluburilor din Liga a 3-a (a semnat)

8. Cristi Bobar - reprezentant al cluburilor din Liga a 3-a (a semnat)

9. Paul Costas - reprezentant al cluburilor de copii si juniori (a semnat)

10. Marian Palarie - reprezentant al cluburilor de fotbalul feminin (a semnat)

11. Vasile Avram - presedinte CCA (nu a semnat)

12. Sorin Terbea - reprezentantul cluburilor de fotbal in sala (a semnat).

Dupa ce formatia din Banie a fost dezafiliata, jucatorii Stiintei au devenit imediat liberi de contract, plecand astfel gratis de la Universitatea.