Mircea Sandu, presedintele FRF, a declarat, in cursul zilei de marti, ca premierul Victor Ponta "a dat unda verde" pentru candidatura Bucurestiului la gazduirea unor meciuri din cadrul EURO 2020, informeaza Mediafax.

Mircea SanduFoto: AGERPRES

"Am avut intr-adevar o intalnire la minister cu domnul Banicioiu, doamna Carmen Tocala si colegul meu, Mihalache, care va fi project manager. Sunt bucuros ca premierul Victor Ponta a dat verde pentru ca Romania sa continue pasii pentru candidatura la organizarea Euro-2020.

Pana in 15 aprilie va trebui sa intocmim documentele si apoi sa semnam contractele cu UEFA. Ma bucur ca primul ministru a desemnat o persoana foarte riguroasa pentru acest lucru, pe vicepremierul Gabriel Oprea, cu care ne apucam de treaba.

In foarte scurt timp acesta va convoca o intalnire cu reprezentantii federatiei si ai celor 15 ministere, precum si institutiile din subordine. E o munca grea care speram ca in septembrie 2014 sa ne aduca bucuria desemnarii Bucurestiului ca organizator al CE 2020", a declarat Mircea Sandu la Dolcesport.

Daca va castiga increderea UEFA, Bucurestiul va gazdui patru meciuri din cadrul EURO 2020.

"In 2020 se organizeaza in 13 orase din Europa pentru ca se implinesc 60 de ani de la prima editie. Sunt 13 pachete, unul este destinat stadioanelor cu peste 70.000 de locuri, iar celelate 12 vor avea trei meciuri din grupe si un meci eliminatoriu din sferturi, optimi si asa mai departe. Deci daca Bucurestiul va obtine organizarea, va avea trei meciuri din grupe si un meci eliminatoriu, ceea ce este interesant", a completat Mircea Sandu.