Patronul Astra Giurgiu, Ioan Niculae, a declarat, luni, la Sport.ro, ca finantatorul FC Vaslui, Adrian Porumboiu, i-a propus in urma cu trei sezoane sa cedeze meciul formatiei moldave in schimbul a 600.000 de euro, citeaza Mediafax.

Ioan NiculaeFoto: Agerpres

"De maine dimineata o sa pun la dispozitie niste acte prin care o sa demonstrez ca acest nenorocit minte cu nerusinare. Sa vada lumea cine e acest Porumboiu. Cu tine (n.r. - Porumboiu) nu vreau sa mai vorbesc in viata mea. Esti cel mai mare escroc pe care l-am intalnit in viata mea. El a venit la mine inaintea meciului Astra - Vaslui, cu aproape o saptamana si ceva. A zis o suma de 600.000", a spus Niculae.

In replica, Adrian Porumboiu a anuntat ca il va actiona in instanta pe oficialul gruparii giurgiuvene. "E aberant sa vii cu astfel de discutii care vor trebui probate in fata instantei. Fara niciun fel de comentariu voi merge pana la capat cu acest proces. Nu a fost vorba de niciun fel de suma, am cerut sa se joace corect cele doua meciuri. Eu nu am cum sa ma duc la el sa ii spun sa imi dea meciul. A fost o simpla discutie in care i-am spus cum joaca cu Vasluiul sa joace si cu Galatiul. A jucat pe dracu cu Galatiul cum a jucat cu noi. E mafiot de profesie. Cum sa ma duc la el sa ii spun sa imi dea meciul? De ce nu a spus atunci cand i-am propus asta cu blatul? E bolnav la cap. E o minciuna sfruntata care nu stiu de unde pleaca. Cum isi permite sa vina cu minciunile astea? El va trebui sa probeze lucrurile astea, iar daca se intampla treaba asta... Daca era ceva, nu spunea el pana acum in doi ani? El are probleme grave si acum improsca cu noroi in stanga si in dreapta. Va trebui sa raspunda pentru treaba asta. Probabil ca asteptau ca Vasluiul sa se duca cu bani la ei si sa se dea la o parte", a explicat Porumboiu, tot la Sport.ro.

Adrian Porumboiu l-a acuzat pe Ioan Niculae ca in schimbul unei cantitati de rapita a primit motorina de slaba calitate care i-a stricat tractoarele. "Spunea el sa ii dea lui ingrasaminte, sa ii dea statul subventii, sa ii dea lui ca il cheama Niculae. Tara arde si pe el nu il intreaba nimeni, nimic? El ia pamant de la stat. Lucreaza pamant de la stat, 25.000 de hectare. Nu ii e rusine? Sa taca dracu' din gura macar. El vrea rapita? Ii dau gratis. Asa ceva e incredibil. Niculae sa isi vada de ogoarele lui, ca are capul plin de ogoare. A fraudat statul asta de l-a facut varza. Sa vii cu mizeria asta si sa vorbesti de motorina. Mai are curaj sa vorbeasca, marele miliardar al Romaniei si cel mai bogat om din Romania? A fost discutia de acum sase-sapte ani. La tupeul lui m-a dat in judecata. I-am spus ca daca are bani o plateste si o cumpara, iar daca nu are bani se uita la usa ca nu discuta cu mine. Mi-a dat niste motorina vai de mama ei si mi s-au stricat tractoarele de la motorina lui. Daca as avea sa ii dau un litru de motorina, mi-as da foc. Nu inteleg ce vrea omul asta", a adaugat Porumboiu.

Dupa ce presedintele gruparii giurgiuvene, Dinu Gheorghe a lasat de inteles ca meciul FC Vaslui - Ceahlaul din etapa a XVI-a va fi aranjat, Adrian Porumboiu a raspuns: "De unde sa stie Dinu Vama ce blaturi faceam eu ca arbitru? Cum sa spui despre Porumboiu asa ceva? Nu ii e rusine, nu ii crapa obrazul ala gros? Ei vorbesc de blaturi? Blatistul asta vorbeste? Dinu Vama nici nu stiu pe unde era cand arbitram eu. Am fost 14 ani arbitru si ii stiu pe toti. Asta juca turca pe la Zimnicea cand eu eram arbitru international. Asculta pe la usa si are apucaturi de securache d'asta vechi".