Primarul municipiului Ploiesti, Iulian Badescu, a afirmat luni ca institutia pe care o conduce si Consiliul Local nu vor garanta si nu vor sustine salariul lui Adrian Mutu, jucator care urmeaza sa evolueze pentru formatia Petrolul in returul Ligii I, transmite Mediafax.

"Aducerea lui Adrian Mutu la Petrolul reprezinta o lovitura de imagine pentru club, dar si o posibilitate certa de crestere a nivelului calitativ al echipei. Privitor la aspectele financiare ale acestui transfer, afirm ca nici un moment nu s-a pus problema ca Primaria sau Consiliul Local Ploiesti sa garanteze sau sa sustina salariul jucatorului. Anul trecut, Consiliul Local a adoptat o hotarare prin care s-a angajat sa premieze performanta echipei Petrolul, hotarare care se aplica si in acest an competitional. Daca Adrian Mutu va ajunge la Petrolul, iar echipa va face si anul acesta performanta, va beneficia de bonusurile stabilite de Consiliul Local, la fel ca si ceilalti jucatori", a explicat primarul.

La randul sau, finantatorul FC Petrolul, Dan Capra, a declarat ca transferul lui Mutu nu implica bani publici. "Nu s-a pus niciodata problema ca eu sa-i spun lui Adi ca salariul lui este garantat de Primaria Ploiesti. Nu pot face asa ceva, nu ma pot angaja eu in numele unei asemenea institutii. Nu am implicat si nu voi implica niciodata Primaria in tranzactii financiare legate de FC Petrolul. Cum puteam sa ma duc eu cu o oferta scrisa garantata de Consiluil Local, cand oamenii de acolo nici nu stiau ca eu negociam cu Adi? Sunt problemele mele cat si de unde isi va primi Mutu salariul", a mentionat Capra.

Atacantul echipei Ajaccio, Adrian Mutu, a anuntat, duminica seara, pe contul sau de Facebook, ca din luna ianuarie va juca pentru formatia Petrolul Ploiesti, intelegerea fiind valabila un an si jumatate. "Din ianuarie voi juca pentru Petrolul un an si jumatate. Voi veni sub forma de imprumut de la Ajaccio", a scris Mutu, in varsta de 34 de ani.