Grecii sustin ca ar fi putut castiga la masa verde meciul de fotbal de la Atena, cu Romania, dupa ce oficialii romani trecusera doar doi portari in lista oficiala a jucatorilor, dar au preferat sa alerteze partea romana si sa nu anunte FIFA, scrie Reuters.

Grecii afirma ca au alertat oficialii romani, inaintea meciului de la Atena, dupa ce acestia din urma trecusera doar doi portari, deoarece prima alegere, Ciprian Tatarusanu, era accidentat si nu a fost inclus in lista oficiala, au afirmat, la postul grecesc de radio SportFM, antrenorul grec Fernando Santos si directorul sportiv Takis Fyssas, joi.

Potrivit regulilor FIFA, lista oficiala de 23 de oameni trebuie sa includa trei portari. Scaparea fusese omisa de oficialii FIFA la acel moment.

Grecia a castigat cu 3-1 mediul de pe stadionul Karaiskakis si s-a calificat pentru Campionatul Mondial din Brazilia dupa 1-1 la Bucuresti.

"Cu o asa miza - participarea la Cupa Mondiala si banii primiti de federatia greaca din aceasta participare - am fi putut sa ignoram greseala lor si sa obtinem rezultatul (de 3-0), dar era important sa procedam corect", a spus Fysass, pentru postul grecesc de radio SportFM.

"Am preferat sa ne calificam pe teren decat la masa verde", a adaugat el.

Bogdan Lobont a inceput meciul, cu Costel Pantilimon pe banca de rezerve, iar partea romaneasca a trecut un jucator de camp pe postul de portar, pentru a respecta regulile FIFA.