​Dupa o pauza de 16 ani, Romania poate ajunge la Campionatul Mondial de fotbal daca echipa pregatita de Victor Piturca trece de Grecia (in tur, a fost 3-1 pentru eleni). "La un astfel de meci trebuie sa te autodepasesti din toate punctele de vedere. Nu exista oboseala",a declarat Victor Piturca. Meciul de pe "Arena Nationala" va fi in direct pe Antena 1 si LiveText pe HotNews.ro de la ora 21:00.

Suporteri pe Arena NationalaFoto: HotNews / Dan Popescu

Ce spune selectionerul despre meci

"Infrangerea a fost grea, dar din fericire mai exista meciul retur si sper sa revenim, sa putem inscrie cel putin doua goluri si sa reusim calificarea. Va fi dificil, dar cu atat mai mare va fi bucuria. La un astfel de meci trebuie sa te autodepasesti din toate punctele de vedere. Nu exista oboseala. Am discutat cu baietii, am pregatit bine meciul de maine seara, importanta va fi prestatia baietilor, actorii principali, in fata a peste 50.000 de oameni. Ne vom juca sansa noastra si sper sa reusim. Baietii si-au revenit psihic, erau daramati dupa joc. Trebuie sa marcam goluri. Si in Grecia am jucat ofensiv, am vrut sa marcam goluri. Intr-un joc de asemenea importanta, trebuie sa marchezi si sa nu primesti goluri. Trebuie sa jucam pe viata si pe moarte, dar trebuie sa jucam fotbal" - Victor Piturca.

Despre arbitrajul din tur

"Nu pot sa trec neobservat prestatia celor care au condus meciul in Grecia. La acest nivel, daca faci un cadou unei echipe, asa cum a fost la primul gol, e foarte greu sa revii. Faptul e consumat, fraierii vorbesc ca sa se afle in treaba, asa fac si eu", a adaugat selectionerul Piturca.

Vlad Chiriches: "E bine ca pot juca"

"E bine ca pot juca. Miercuri cand ma intorc la echipa ma voi opera. Trebuie sa depasim emotiile pentru ca suntem in fata unui moment important. Grecii s-au dovedit foarte puternici, rezultatul prezinta realitatea. Cred ca la Bucuresti cu ajutorul fanilor, putem sa intoarcem scorul", a declarat Vlad Chiriches.

Fernando Santos: "Nu ne vom apara"

"A fost un meci la Atena, acum urmeaza o alta partida, diferita. Avem un avantaj, dar Romania e un adversar care poate reveni in ecuatia calificarii, care ne poate marca doua goluri.

Trebuie sa conservam acest avantaj. Stim foarte bine ca, daca avem doua goluri de partea noastra, trebuie sa aparam acest rezultat, dar nu am venit aici doar sa ne aparam, ci sa jucam mai bine decat am facut-o la Pireu si sa ne calificam.

Vrem sa avem controlul meciului, sa avem posesia, dar sa marcam si un gol care sa ne aduca linistea. Sunt convins ca Romania va intra puternic in joc, va evolua ofensiv si va avea o prestatie buna, dar noi vom face orice pentru a ne califica" - Fernando Santos, selectionerul Greciei.

Echipe probabile

Romania: Tatarusanu - Matel, Goian, Chiriches, Latovlevici - Gardos, Cocis - Maxim, Stancu, Nicolita - Marica

Grecia: Karnezis - Torosidis, Sokratis, Siovas, Holebas - Kone, Tziolis, Maniatis - Salpingidis, Mitroglou, Samaras.

Trafic restrictionat pentru meciul Romania- Grecia

Brigada Rutiera a Capitalei a anuntat ca traficul rutier va fi restrictionat incepand cu ora 15:00 pe:

- strada Maior Coravu, intre Soseaua Mihai Bravu si intrarea in Arena Nationala, precum si strazile care intersecteaza si acced in acest tronson

- strada Vatra Luminoasa, intre Soseaua Mihai Bravu si strada Pierre de Coubertin, precum si strazile care intersecteaza si acced in acest tronson, cu exceptia RATB, care va fi deviat incepand cu orele 18.00. Mijloacele RATB vor intoarce la Depoul Vatra Luminoasa

- strada Pierre de Coubertin, intre strada Vatra Luminoasa si rondul de la intrarea in Arena Nationala, precum si strazile care intersecteaza si acced in acest tronson.

Exceptie de la restrictiile rutiere fac autovehiculele destinate situatiilor de urgenta, precum si transportul RATB.

Accesul auto in incinta Arenei Nationale se va face prin intrarile dinspre bulevardul Basarabia, strada Maior Coravu si strada Sergent Vasile Serbanica.

Rute ocolitoare:

- sos. Mihai Bravu - sos. Iancului - sos. Pantelimon;

- bd. Unirii - bd. Basarabia - bd. Chisinau - sos. Pantelimon.