​Victor Piturca a vorbit, luni - in cadrul unei conferinte de presa, despre sansele Romaniei de a ajunge la Mondialul de fotbal din 2014. "Infrangerea din tur a fost grea, dar baietii si-au revenit. Erau daramati dupa meci. Si in Grecia am jucat ofensiv, insa acum va fi pe viata si pe moarte", a precizat selectionerul.

Victor PiturcaFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

"Infrangerea a fost grea, dar din fericire mai exista meciul retur si sper sa revenim, sa putem inscrie cel putin doua goluri si sa reusim calificarea. Va fi dificil, dar cu atat mai mare va fi bucuria. La un astfel de meci trebuie sa te autodepasesti din toate punctele de vedere. Nu exista oboseala. Am discutat cu baietii, am pregatit bine meciul de maine seara, importanta va fi prestatia baietilor, actorii principali, in fata a peste 50.000 de oameni. Ne vom juca sansa noastra si sper sa reusim. Baietii si-au revenit psihic, erau daramati dupa joc. Trebuie sa marcam goluri. Si in Grecia am jucat ofensiv, am vrut sa marcam goluri. Intr-un joc de asemenea importanta, trebuie sa marchezi si sa nu primesti goluri. Trebuie sa jucam pe viata si pe moarte, dar trebuie sa jucam fotbal" - Victor Piturca.

Despre arbitrajul din tur

"Nu pot sa trec neobservat prestatia celor care au condus meciul in Grecia. La acest nivel, daca faci un cadou unei echipe, asa cum a fost la primul gol, e foarte greu sa revii. Faptul e consumat, fraierii vorbesc ca sa se afle in treaba, asa fac si eu", a adaugat selectionerul.

Romania - Grecia se va disputa marti, 19 noiembrie, de la ora 21:00, pe "Arena Nationala", urmand sa fie in direct pe Antena 1 si LiveText pe HotNews.ro.