Cei opt cetateni romani, suporteri ai echipei nationale de fotbal ai Romaniei, retinuti vineri de politia elena la intrarea pe stadion pentru posesie de materiale pirotehnice interzise urmeaza sa fie expulzati in Romania, informeaza Ministerul roman al Afacerilor Externe.

"Intrucat autoritatile locale au decis sa initieze procedura de expulzare a persoanelor respective, reprezentantii misiunii diplomatice romane au intervenit pentru accelerarea formalitatilor corespunzatoare. Documentatia aferenta a fost transmisa, cu celeritate, Politiei pentru straini din Grecia, care va gestiona in continuare procedura de expulzare. Masura propriu-zisa va fi pusa in aplicare in cel mai scurt timp posibil", precizeaza MAE la solicitarea Agerpres.

Ambasada Romaniei la Atena a intreprins toate demersurile posibile pentru acordarea de asistenta consulara cetatenilor romani, mentine in continuare legatura cu ei si este pregatita sa ofere intregul sprijin necesar, in limita competentelor specifice, mai precizeaza MAE.

Cei opt cetateni romani au fost condamnati la o pedeapsa de 5 luni cu suspendare, pe o perioada de 3 ani. Cetatenii romani au facut apel la hotararea judecatoreasca emisa. Politia a decis mentinerea celor opt romani in stare de arest, pana la finalizarea procedurilor de expulzare.

Vineri seara, pe stadionul "Giorgios Karaiskakis" din Pireu, a avut loc meciul de fotbal Romania-Grecia pentru calificarea la Cupa Mondiala.