Gino Iorgulescu, candidat la sefia Federatiei Romane de Fotbal (FRF), s-a intalnit luni seara la un hotel cu premierul Victor Ponta, vicepremierul Liviu Dragnea si cu 10 oficiali ai cluburilor de fotbal, anunta ProSport. Presedintele FRF, Dumitru Dragomir, a acuzat in ultimele iesiri publice influente politice in alegerile FRF sustinand ca Gino Iorgulescu are legaturi cu diferiti politicieni locali importanti, evitand insa sa vorbeasca de prietenia veche a acestuia cu premierul Ponta.

Influente politice in fotbalFoto: Colaj foto

"Eu ma bazez pe seriozitatea patronilor. Nu nu i-am invitat nici pe la crisme, nici pe la hoteluri... Mai gasesti unul-doi tradatori ametiti sau ametit politic sau ametit intr-un fel. Sunt cazuri, dar nu sunt suficienti [...] Doar trei, patru cluburi nu ma sustin. O sa spun dupa alegeri de ce Gigi Becali nu ma sustine. Sint multe lucruri la mijloc pe care le voi face publice...", a declarat Dragomir la DigiSport, potrivit GSP.

"Dupa socotelile mele, Gino are minimum zece voturi. Daca are dreptate Dumitru Dragomir, ca o sa ia doar trei voturi, atunci il premiez cu ceea ce vrea el."

Gheorghe Stefan, presedinte Ceahlaul si primar PDL la Piatra Neamt

Jurnalistii sportivi au aratat ca Gino Iorgulescu are anuntat votul acelor cluburi la care primariile sunt principalul finantator. Potrivit ultimelor informatii oferite ProSport, Iorgulescu ar avea asigurate 13 voturi fara de doar 5 ale contracandidatului sau. Dumitru Dragomir sustine insa ca are asigurate 12 voturi, iar Gino Iorgulescu doar 6.

7 cluburi sunt sustinute majoritar de autoritatile locale: Timisoara, Chiajna, Petrolul, Sageata si Botosani de primari USL, iar Ceahlaul si Corona de primari PDL 2 cluburi sunt sustinute cu bani de la companii de stat sau sindicate, Gaz Metan si Pandurii, ambele favorabile lui Mitica.

Dumitru Dragomir, martor in dosarul de santaj Antena 3-RCS&RDS impotriva lui Dan Voiculescu. aliatul lui Victor Ponta si Crin Antonescu la guvernare

Directorul general Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, Dan Voiculescu, Camelia Voiculescu si persoana juridica Antena 3 au fost trimisi in judecata la 1 octombrie 2013 in dosarul privind santajarea administratorului firmei RCS&RDS Ioan Bendei. In perioada 16 aprilie - 21 mai 2013, in calitate de director general al S.C. ANTENA TV GROUP S.A., Alexandrescu George Sorin a exercitat in mod repetat si gradual acte de constrangere asupra unui actionar al unei societati comerciale (parte vatamata) amenintandu-l cu darea in vileag a unor presupuse fapte de coruptie, astfel incat sa il determine sa urmeze conduita impusa de inculpat, se arata in rechizitoriul procurorilor.

Incepand cu 2009, una dintre afacerile personale ale lui Dumitru Dragomir a fost finantata cu 1,7 milioane euro de catre RCS & RDS. In perioada 2009 - 2011, SC RCS & RDS SA a primit de la Liga Profesionista de Fotbal (LPF), condusa de Dumitru Dragomir, dreptul de difuzare a meciurilor din Liga I. RCS & RDS a primit dreptul de difuzare pentru meciurilor din Liga I si in sezoanele 2011 - 2014.

Concret, contractul prin care firma Bodu a lui Dumitru Dragomir a primit 3,5 mil. euro de la RCS&RDS a fost folosit, in opinia anchetatorilor, de Sorin Alexandrescu, pentru a-l santaja pe administratorul companiei, Dumitru Dragomir fiind martor in acest proces.

HotNews.ro arata in iulie cum fotbalul romanesc a ramas o atractie majora pentru politicienii sau afiliatii lor aflati in cautare de imagine astfel incat majoritatea cluburilor au diferite influente politice.

Steaua: Finantatorul echipei este Gigi Becali, ales parlamentar pe listele USL. De cind Becali a fost condamnat si incarcerat au aparut zvonuri privind o posibila implicare la echipa a lui Viorel Hrebenciuc (PSD), prin intermediul fiului sau, dar Andrei Hrebenciuc a dezmintit informatia.

Dinamo: Formatia din "Stefan cel Mare" este patronata de Ionut Negoita, fratele lui Robert Negoita - primar in sectorul 3 al Capitalei, din partea USL (membru PSD). Robert Negoita este considerat unul dintre loialii lui Victor Ponta.

Rapid: Echipa a fost preluata de curand de doi afaceristi relativ necunoscuti publicului larg, Nicolae Cristescu si Adrian Zamfir. Zamfir este membru PSD si a condus pana de curand Liga Tinerilor Intreprinzatori din PSD, fiind un apropiat al lui Nicolae Banicioiu (ministru al Tineretului si aliat loial al premierului Victor Ponta).

Petrolul Ploiesti: Castigatoare a Cupei Romaniei, echipa din Ploiesti primeste bani importanti din bugetul local. Primarul Iulian Badescu face parte din USL (este membru PSD).

Pandurii: Echipa din Targu-Jiu primeste sume importante de bani de la bugetul de stat. Asa cum scria si Catalin Tolontan pe blogul personal, formatia din Liga 1 incaseaza cateva milioane de euro pe sezon de la stat (acesti bani vin de la Societatea Nationala a Lignitului Oltenia, Complexul Energetic Rovinari, Complexul Energetic Turceni, Uniunea Sindicatelor Miniere din Oltenia si Consiliul Local Targu-Jiu). Florin Carciumaru este primarul din Targu-Jiu - este membru PSD. De altfel, un comunicat al galeriei Pandurilor postat pe site-ul organizatiei Ligii Tinerilor Intreprinzatori din PSD ii indemna anul trecut pe gorjeni sa-l voteze pe Victor Ponta deputat pentru ca "este sustinut de actualul nostru primar Florin Carciumaru care este un puternic sustinator al pandurilor".

Astra: Ioan Niculae, patronul gruparii din Giurgiu, este si el personaj aproapiat de PSD. Omul de afaceri este implicat in dosarul "Mita la PSD", fiind acuzat ca ar fi finantat campania electorala a lui Mircea Geoana, in schimbul instalarii in guvern a unor oameni apropiati. In sarcina acestuia s-a retinut infractiunea de complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata.

Corona Brasov: Nou-promovata in Liga 1, echipa Corona este sustinuta financiar de Primaria Brasov. Primarul George Scripcaru este membru PDL.

Ceahlaul Piatra Neamt: Gheorghe Stefan este presedintele de onoare al formatiei de sub Pietricica si primarul orasului Piatra Neamt (este membru PDL).

Otelul Galati: Fosta campioana a Romaniei este sprijinita si de primaria orasului Galati. Marius Stan (actualul primar al urbei - din partea PNL) a fost multi ani presedintele gruparii de fotbal. In prezent, echipa de fotbal este patronata de Dan Adamescu (un apropiat al PDL).

Sageata Navodari: Nou promovata in Liga 1, echipa din Navodari va primi din partea primariei Navodari aproximativ un milion de euro pentru noul sezon competitional. Primarul Matei Nicolae este membru PSD.

FC Botosani: Primarul Ovidiu Portariuc (membru PSD) a anuntat ca municipalitatea va aloca suma de aproximativ 900.000 de lei pentru sezonul viitor al Ligii 1 la fotbal (suma ar putea fi suplimentata, in functie de nevoi). In plus, primaria va face investitii importante (aproximativ 600.000 de euro) in stadionul Municipal, conform Prosport.

ACS U Poli Timisoara: Echipa nou-promovata in Liga 1 este sustinuta cu sume importante de Consiliul Local Timisoara si de Consiliul Judetean Timis. Primarul orasului este Nicolae Robu, ales din partea USL (este membru PNL).

Concordia Chiajna (nu stie inca daca va ramane in Liga 1 - va disputa un baraj cu Rapid) - Conform primarului din Chiajna (Mircea Minea - membru USL, din partea PNL), principalul finantator al echipei este primaria. Consiliul Local este cel care hotaraste cu cat sustine echipa.(de A.I.)