Presedintele FIFA, Sepp Blatter, nu apreciaza sistemul actual cu baraje pentru calificarea la Cupa Mondiala si considera ca ar trebui gasita o solutie pentru ca echipele sa fie calificate în urma partidelor din grupele preliminare, informeaza Mediafax.

FIFAFoto: fifa.com

"Barajele sunt o sursa de pasiune, de emotie, de drama, in conditiile in care sunt eliminate echipe dupa doua meciuri. Cred ca este bine pentru televiziune, pentru spectacol, dar ar trebui sa incercam sa gasim o solutie ca la finalul preliminariilor formatiile sa fie eliminate sau calificate, dar fara baraje.

Bineinteles, aceste baraje ofera un plus de intensitate, dar e dificil pentru echipele care sunt eliminate in acest fel", a declarat Sepp Blatter pe site-ul oficial al FIFA.

Sase echipe participante la Cupa Mondiala din Brazilia vor fi stabilite in urma unor duble manse eliminatorii.

In Europa, patru intalniri de baraj, la una dintre ele participand si nationala Romaniei cu reprezentativa Greciei, vor avea loc in 15 si 19 noiembrie.

O alta "dubla" va opune, la 13 si 20 noiembrie, castigatoarea Zonei Oceania, Noua-Zeelanda, ocupantei locului patru in Zona Concacaf, Mexic, iar ultima va aduce fata in fata Iordania, echipa de pe locul 5 in Asia, si Uruguay, formatia clasata pe aceeasi pozitie in America de Sud.