Barcelona a castigat derbiul cu Real Madrid, scor 2-1, dar meciul nu a fost lipsit de controverse. Oaspetii au reclamat doua penaltiuri neacordate, in timp ce gazdele au cerut o lovitura de la 11 metri si eliminarea lui Sergio Ramos. "Toata lumea a vazut penaltiul, mai putin arbitrul", a declarat Carlo Ancelotti. "De cate ori pierd, dau vina pe arbitru", au replicat jucatorii catalanilor, citati de Digisport.

HotNews.roFoto: Hotnews

"A doua repriza a fost foarte buna, am controlat jocul si am avut ocazii importante. La faultul din 71 la Cristiano Ronaldo a fost penalty clar, a vazut toata lumea, mai putin arbitrul meciului. Am cautat echilibru la mijlocul terenului. Am vorbit cu Sergio, era bucuros sa joace la mijloc. Nu am jucat cu trei mijlocasi defensivi, pentru ca Modric nu este defensiv. Marcelo si Carvajal au jucat mai mult pentru atac. Barcelona nu a fost foarte ofensiva, doar cu Messi si Neymar in fata" - Carlo Ancelotti.

"Rezultat injust cu doua penalty-uri clare nesemnalate" - site-ul oficial al Realului din Madrid.

"Am ramas cu un gust amar. Este important ca am inscris, dar as fi preferat sa castigam. La Cristiano am vazut clar ca era penalty, pentru ca eram foarte aproape. Stiu ca e greu sa dai penalty, dar sunt unele foarte vizibile" - Jese Rodriguez.

"Stim ca mereu se intampla asa pe Camp Nou. Arbitrul ne-a prejudiciat. Nu e nevoie sa o mai spun. S-a vazut. Au fost doua penalty-uri foarte clare" - Marcelo.

"Arbitrul a fost determinant. Sunt lucruri cu care nu te poti lupta. Am mai spus-o" - Sergio Ramos.

Replica Barcelonei:

"De cate ori pierd, ei dau vina pe arbitri. Nu au de ce sa se planga si mai ales in acest sezon. Arbitrul poate ca a gresit de-o parte sau alta, dar nicidecum nu a influentat rezultatul" - Sergio Busquets.

"Probabil ei se refera la cartonasul rosu de care l-a iertat arbitrul pe Sergio Ramos. Sunt ultimii care au de ce sa se planga" - Dani Alves.

"Am fost superiori si am facut 90 de minute foarte bune. La mine a fost un fault de penalty, nu la ei. Interesul lor este sa caute scuze" - Cesc Fabregas.

"Nu am vazut faza penalty-ului lui Cristiano. Nu stiu daca a fost. Este un duel la minge. Poate fi acordat sau nu. Arbitrul nu a dat si asta e bine pentru noi"- Xavi.

"Ca intotdeauna, spun ca nu sunt aici ca sa comentez arbitrajul. Cu atat mai mult daca antrenorul advers acuza"- Gerardo Martino.