Juventus si Livorno (echipe care l-au legitimat pe internationalul roman) au fost obligate de FIFA sa plateasca 21 de milioane de euro catre Chelsea, informeaza Gazzetta dello Sport. Formatia din Premier League cere despagubiri pentru folosirea lui Mutu dupa episodul "cocaina".

Adrian MutuFoto: HotNews / DP

Pe 29 octombrie 2004, Chelsea i-a reziliat contractul lui Mutu pentru ca a fost prins dopat cu cocaina. Dupa sapte luni de suspendare, Adrian a ajuns la Juventus, fara ca "Batrana Doamna" sa plateasca vreo suma in schimbul atacantului.

La o distanta de noua ani dupa acel episod, FIFA le obliga pe Juventus si Livorno (formatii la care Adrian Mutu a evoluat dupa episodul ) sa plateasca 21 de milioane de euro - despagubiri catre Chelsea.

* Livorno a intrat in "afacere" pentru ca a fost echipa care l-a legitimat initial pe Mutu, dupa care romanul a trecut la Juventus.

* Suma initiala a fost de 17,7 milioane de euro, dar cu dobanda aceasta ajunge la 21 de milioane de euro.

Decizia forului mondial poate fi atacata cu recurs doar la TAS (Tribunalul de Arbitraj Sportiv) - Juve si Livorno au la dispozitie 21 de zile de la decizia anuntata de FIFA.