​Romania a incheiat pe doi grupa din preliminariile pentru Mondialul de fotbal din 2014, urmand sa dispute un baraj de calificare pentru turneul final gazduit de Brazilia. "Am realizat o munca buna in acesti doi ani si jumatate. La baraj vom avea sansa a doua indiferent cu cine vom pica", a precizat selectionerul Victor Piturca.

Victor PiturcaFoto: HotNews / Dan Popescu

"Suntem la baraj, este o mica preformanta pentru o echipa nou-construita, preluata într-un moment destul de dificil. Avem multi jucatori noi si i-am adus pe langa cei cu experienta. Am realizat o munca buna in acesti doi ani si jumatate.

La baraj, echipa Romaniei are sansa ei, indiferent cu cine va juca. Vom avea sansa a doua, e clar, dar orice echipa va avea probleme. Pentru mine, care am o experienta la nationala, acest baraj este ceva nou. La jocurile duble am avut probleme la cel de-al doilea meci. Si astazi am schimbat 4-5 jucatori mai proaspeti, dar tot am avut porbleme.

Niciun adversar din play-off nu este de valoarea Olandei, Portugalia nu a reusit sa invinga acasa pe Israel. Adversarii au prima sansa contra noastra, poate sa fie un avantaj pentru noi. Grecia este o echipa cu experienta vasta si are o forta de grup. Este extrem de periculoasa. Este mai putin relevant ce vreau eu, ci ce se va stabili la Zurich", a declarat Victor Piturca.

Echipe calificate la baraj:

Croatia, Portugalia, Grecia, Ucraina, Suedia, Franta, Romania, Islanda.

Capi de serie:

Croatia (locul 10 in clasamentul FIFA), Portugalia (locul 11), Grecia (locul 12) si Ucraina (locul 26) - Romania va intalni una din aceste echipe in baraj.

Urna a doua:

Suedia, Franta, Romania si Islanda.

Meciurile din baraj se vor disputa pe 15 si 19 noiembrie. Romania (nu este cap de serie) va juca primul meci pe propriul teren. Tragerea la sorti va avea loc pe 21 octombrie.