​Pentru nationala lui Victor Piturca lucrurile sunt clare inainte de ultimele meciuri din Grupa D: tricolorii trebuie sa invinga Estonia, iar Olanda sa nu piarda in Turcia. In aceste conditii, echipa nationala a Romaniei ajunge la barajul de calificare la Mondialul de fotbal din 2014. Meciul Romania - Estonia va fi in direct pe Antena 1 si LiveText pe HotNews.ro de la ora 21:00.

Victor PiturcaFoto: HotNews / DP

Echipe probabile:

Romania: Tatarusanu - Matel, Gaman, Goian, Rat - Lazar, Bourceanu - Torje, Stancu, Tanase - Marica. Antrenor: Victor Piturca.

Estonia: Pareiko - Kams, Piiroja, Klavan, Teniste - Vunk, Dimitrijev - Ojamaa, Vassilijev, Kruglov - Zenjov. Antrenor: Tarmo Ruutli.

"Nu sunt ingrijorat, dar sunt preocupat. Sunt emotii, e o presiune formidabila. E o munca de doi ani si jumatate practic si ar fi foarte bine sa se termine cu o calificare la baraj. Sunt convins ca la meci vor fi multi suporteri. Inaintea partidei cu Ungaria, tensiunea a fost mai mare, dar a fost alt tip de tensiune. Cand vor intra in teren, jucatorii vor uita absolut totul" - Victor Piturca.

"In aceasta grupa, dupa Olanda, au fost trei echipe cam la acelasi nivel. E greu de spus cine se va califica pentru baraj. Nu cu mult timp in urma, Turcia a jucat la Bucuresti si a aratat ca o echipa puternica. Probabil ca si Romania si Turcia sunt la acelasi nivel, mici diferente legate de detalii. Turcii au jucatori de calitate care pot pune probleme Olandei. Stiu ca e o lupta pentru baraj, nu stiu care dintre ele ar merita sa ajunga acolo. Poate formatia cu mai mult noroc se va califica, deoarece ambele sunt la acelasi nivel" - Tarmo Ruutli, selectioner Estonia.

* Selectionerul a cerut ca rezultatul partidei Turcia - Olanda sa nu fie anuntat pe "Arena Nationala".

* In caz de egalitate de puncte intre Turcia si Romania, primul criteriu de departajare este golaverajul.

Se vor juca marti:

Ungaria - Andorra/ 21.00

Romania - Estonia/ 21.00

Turcia - Olanda/ 21.00.

Clasamentul Grupei D:

1. Olanda 9 8 1 0 32-5 25

2. Turcia 9 5 1 3 16-7 16

3. Romania 9 5 1 3 17-12 16

4. Ungaria 9 4 2 3 19-20 14

5. Estonia 9 2 1 6 6-18 7

6. Andorra 9 0 0 9 0-28 0.