Romania are nevoie de trei puncte cu Estonia si de ajutorul Olandei pentru a ajunge la barajul de calificare la Mondialul de fotbal din 2014. "Va fi o presiune formidabila cu Estonia. E o munca de doi ani si jumatate, ar fi perfect sa ajungem la baraj. Daca va invinge, Turcia va merita sa incheie grupa pe locul doi", a precizat Victor Piturca, selectionerul tricolorilor.

Victor PiturcaFoto: HotNews / DP

"Noi avem acum doar varianta victoriei si asa am si pregatit jocul. Sper sa reusim si sa castigam de-o maniera in care sa nu avem emotii. Daca vor fi si goluri multe, va fi foarte bine. Asta ar insemna insa sa fructificam macar 90% din ocaziile pe care le avem, pentru ca in meciul cu Andorra am concretizat doar 70%. Estonia este o echipa foarte valoroasa, imprevizibila, care in campania trecuta a ajuns la baraj. In campania asta nu a mai avut acelasi randament. Cu Olanda, era sa produca o surpriza si trateaza fiecare meci la fel. Nu sunt ingrijorat, dar sunt preocupat" - Victor Piturca.

Despre presiunea de la meciul cu Estonia

"Sunt emotii, e o presiune formidabila. E o munca de doi ani si jumatate practic si ar fi foarte bine sa se termine cu o calificare la baraj. Sunt convins ca maine vor fi multi suporteri. Înaintea meciului cu Ungaria, tensiunea a fost mai mare, dar a fost alt tip de tensiune. Cand vor intra in teren, jucatorii vor uita absolut totul" - Victor Piturca.

Despre titulari

"Deocamdata nu m-am hotarat asupra primului 11. Sunt cativa jucatori care vor intra proaspeti, odihniti, care sper sa faca diferenta" - Victor Piturca.

Despre meciul Turcia - Olanda

"Olanda e o echipa de top, dintre cele mai bune din lume. Sunt obligati sa castige, dar in acelasi timp si Turcia poate castiga jocul. La Amsterdam au reusit o partida foarte buna, dar pana la urma au pierdut jocul. La Istanbul, pot reusi o partida buna, si sa castige. Daca vor castiga merita sa ocupe locul 2. Noi nu am castigat, din pacate, cu Olanda" - Victor Piturca, intr-o conferinta de presa.

Despre absenta lui Chiriches

"Normal ca e o motivatie in plus pentru jucatori. Sper sa nu conteze absenta lui Chiriches, dar era cel mai valoros jucator al echipei noastre. Toti atacantii au fost in forma astazi, la antrenamente. Goian mi s-a parut cel mai in forma la loviturile libere" - Victor Piturca.

Despre baraj

"Nu m-am gandit la meciul de baraj. Daca ajungem acolo, avem timp sa ne gandim. Nu este o perioada foarte lunga, dar suficienta sa ne cunoastem eventualul adversar. Numai sa ajungem acolo", a completat Victor Piturca.

Clasament:

1 Olanda 25 puncte

2 Turcia 16 (+9 golaveraj)

3 Romania 16 (+5 golaveraj)

4 Ungaria 14

5 Estonia 7

6 Andorra 0.

* In caz de egalitate de puncte intre Turcia si Romania, primul criteriu de departajare este golaverajul.

Se vor juca marti:

Ungaria - Andorra/ 21.00

Romania - Estonia/ 21.00

Turcia - Olanda/ 21.00.