Victor Piturca a vorbit, luni, despre meciurile cu Andorra si Estonia. Selectionerul spera ca Romania sa ajunga la barajul pentru calificarea la Mondialul din 2014. "Andorra este un adversar foarte greu de invins. Daca Olanda, care a jucat la cel mai inalt nivel, n-a reusit sa marcheze un gol Andorrei timp de o repriza intreaga, nu cred ca vreun jucator din lotul nostru s-ar gandi ca este un meci usor", a declarat selectionerul Romaniei.

Victor PiturcaFoto: HotNews / DP

Despre sansele de a ajunge la baraj

"Ocupam locul 4 in grupa in acest moment, dar cu sanse reale de a termina pe locul 2, cu amendamentul ca trebuie sa castigam ultimele doua jocuri, iar Ungaria si Turcia sa nu castige toate punctele puse in joc. Este posibil acest lucru, pentru ca evolueaza contra Olandei. Am avut sansa mare dupa meciul cu Ungaria sa depinda totul numai de noi, dar n-am reusit si in al doilea joc sa castigam cel putin un punct, ca sa putem sa fim mai aproape de locul 2 si de baraj. Sansele noastre sunt inca mari, dupa calculele noastre, pentru ca adversarii nostri n-au jucat cu Olanda, cel mai puternic adversar din grupa" - Victor Piturca.

Situatia medicala de la nationala

"Din fericire, toti baietii sunt bine, sunt apti din punct de vedere medical, dar nu traverseaza toti o perioada buna. Speram ca in aceste zile sa ii facem sa joace la cel mai inalt nivel, fizic in primul rand, ca sa putem sa castigam cele doua jocuri" - Victor Piturca.

Despre Andorra

"In jocul cu Andorra avem nevoie de cat mai multe goluri. Eu sper sa putem sa marcam, dar in primul rand avem nevoie de victorie. Vizionand meciurile Andorrei de acasa, cele mai recente, am vazut ca deja au facut si ei un salt calitativ. Sunt foarte greu de invins. Olanda a reusit sa inscrie primul gol prin Van Persie, abia in minutul 50, fara sa aiba prea mari sanse pana atunci.

Aici e vorba de golaveraj intre noi si Turcia, pentru ca Ungaria, daca va pierde sau va face meci egal, va iesi din cursa. Apoi va urma meciul cu Estonia, meci pe care trebuie sa-l castigam. Vom vedea cum stau lucrurile dupa primele meciuri. Nu cred ca vreun jucator se gandeste ca meciurile acestea sunt usoare. Romania nu este o echipa care sa poata sa joace de o maniera in care sa marcheze multe goluri unei echipe de valoare medie, cum este Andorra. Daca Olanda, care a jucat la cel mai inalt nivel, n-a reusit sa marcheze un gol Andorrei timp de o repriza intreaga, nu cred ca vreun jucator din lotul nostru s-ar gandi ca este un meci usor" - Victor Piturca.

Andorra - Romania (11 octombrie, ora 21:30)

Romania - Estonia (15 octombrie, ora 21:00).

Se vor mai disputa:

11 octombrie: Olanda - Ungaria, Estonia - Turcia

15 octombrie: Ungaria - Andorra, Turcia - Olanda.

Clasament:

1 Olanda 22 puncte

2 Ungaria 14

3 Turcia 13 (+7)

4 Romania 13 (+1)

5 Estonia 7

6 Andorra 0.